NEMA ZATVORA KOJEM NIJE DORASTAO: Ruski kriminalac utekao iz belgijskog zatvora, metode su mu sve INOVATIVNIJE!
Mouslim Aboubakarov, Foto: Politie.be

BEŽANIJA

NEMA ZATVORA KOJEM NIJE DORASTAO: Ruski kriminalac utekao iz belgijskog zatvora, metode su mu sve INOVATIVNIJE!

Lokalni mediji navode kako je neverovatno da je Aboubakarov bekstvo uspeo da izvede potpuno sam

Objavljeno:

Za 40-godišnjeg Mouslima Aboubakarova zatvorske su rešetke samo izazov, a nema takvog zatvora kojem on nije dorastao. Tako je već peti put pobegao iz belgijskog zatvora, ovog puta iz ustanove u gradu Gentu, a metode bekstva sve su mu inovativnije. Ovog puta je, javlja Dejli telegraf, ruski kriminalac malenom kašičicom uspeo da upali i pokrene viljuškara pa se njime prebacio na krov zatvora i zatim je pobegao.

Filmska priča otkriva kako je Mouslim kašičicu dobio u kantini od ruskog „kolege“ zatvorenika koji je, zbog svog dobrog ponašanja, zaslužio privilegije poput korišćenja metalnog pribora za jelo, prenosi Jutarnji.hr.

Aboubakarov je na noge podigao policiju koja je angažovala pse i u vazduh vinula helikopter, no još mu se ne može ući u trag, a potraga traje sada već gotovo tri pune nedelje – utekao je 4. avgusta. List napominje kako bekstvo iz zatvora nije formalno kažnjiv u Belgiji, već samo kriminalna dela koja se tokom bekstva počine.

U svakom slučaju, Mouslim jeslužio 15-godišnju kaznu zbog pljački, prevara, ilegalnog posedovanja oružja, držanja talaca te drske pljačke u kojoj se nasilno ponašao prema starijoj ženi. Boravak u zatvoru nije mu se svideo pa je 4. avgusta odlučio da mu je najbolje da pobegne.

Lokalni mediji navode kako je neverovatno da je Aboubakarov bekstvo uspeo da izvede potpuno sam. U šoku je i njegov advokat Frank Širlink.

„On je čovek koji veruje samo sebi. Iznenadilo bi me da je svoje planove podelio sa nekim“, kazao je novinarima.

Britanski Telegraf piše kako je 2012. kriminalac zlostavljao stariju ženu prilikom pljačke. Ona je uspela da ga ugrize, što je uz pomoć DNK analize bio ključni dokaz da ga se osudi na zatvorsku kaznu. U trenutku bekstva bio je, navode, atletski građen, imao je kratku kosu i tamnu bradu te možda nosi naočare. Nosio je crnu majicu, sive farmerke i crne cipele.

List podseća kako su bekstva iz zatvora česta u Belgiji, gde zakon na takav postupak gleda kao na „želju za slobodom“. Prošle godine policija je uhapsila niz osumnjičenih za provalu u zatvor koji su čak unajmili i helikopter kako bi oslobodili članicu svoje grupe, suprugu jedne od kriminalaca. Mesec dana ranije Marokanac Nordin Benallal uhapšen je u Španiji. Njega smatraju „kraljem bekstva“, jer je bežao iz više institucija u kojima je bio zatvoren.

Bonus video:

02:55

BELIVUK SE UGLEDAO NA ITALIJANSKE MAFIJAŠE IZ NDRANGETE I KAMORE!

(Espreso/Nova.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.