JESTE SLIČNO, ALI NIJE ISTO: Lavrov izneo veoma zanimljivo poređenje!
Sergej Lavrov, Foto: Printscreen

zaintrigirao javnost

JESTE SLIČNO, ALI NIJE ISTO: Lavrov izneo veoma zanimljivo poređenje!

Tada su dve velike sile bile na ivici nuklearnog rata

Objavljeno:

Tenzije u odnosima između Rusije i SAD daleko su od toga da budu slične onima tokom kubanske raketne krize, kaže ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

Tada su dve velike sile bile na ivici nuklearnog rata.

"Mislim da istorijske paralele ove vrste nisu prikladne. Trenutna vojna i politička situacija u svetu zaista ima sličnosti sa periodom hladnog rata, ali postoje i velike, fundementalne razlike", rekao je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tass.

Dodao je da su odnosi Rusije i SAD sada daleko od najniže tačke tokom kubanske krize iz 1962. godine, kada “smo se doslovno našli na ivici nuklearnog rata”.

Naglašava, međutim, da se konfrontacije između glavnih globalnih igrača ne smeju zanemariti, budući da, kako kaže, one “nažalost nastavljaju da se produbljuju”.

”Politika Vašingtona da obuzda razvoj Rusije i Kine postala je jedan od razloga tome. Deo ove politike je jednostrano urušavanje sistema sporazuma u sferi kontrole naoružanja, kao i nagomilavanje potencijala američkih snaga u evropskom i pacifičkom prostoru operacija”, pojasnio je Lavrov.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.