TALIBANI U NAPADU NA POBUNJENIKE NA SEVERU: Poslali su dodatne snage!
Ilustracija, Foto: Profimedia

RAT

TALIBANI U NAPADU NA POBUNJENIKE NA SEVERU: Poslali su dodatne snage!

Te borbe predstavljaju prvi organizovan otpor vlasti taliban

Objavljeno:

Avganistanski ekstremisti talibani poslali su danas svoje borce u provinciju na severu zemlje, gde su njihovi protivnici zauzeli tri seoske oblasti.

Očekuje se da će talibani pokrenuti ofanzivu kako bi povratili te oblasti u provinciji Baglan, 120 kilometara severno od Kabula.

Za sada nisu poznati detalji o borbama koje su talibani i pristalice nedavno svrgnute avganistanske vlade vodili prethodnih dana u planinama i dolinama severno od Kabula.

Te borbe predstavljaju prvi organizovan otpor vlasti talibana, koji su prošlonedeljnom ofanzivom preuzeli kontrolu nad čitavom teritorijom Avganistana, osim nad Dolinom pet lavova (Dolina Pandžšir).

Protivnici talibana, koji se predstavljaju kao pokret Narodni ustanak, zauzeli su juče tri seoske oblasti u Dolini Andarab, u planinama blizu Doline pet lavova.

Talibani su danas na internetu objavili snimak na kojem su njihovi pripadnici, uključujući elitne specijalne snage, uoči polaska ka severnim oblastima, gde bi trebalo da se bore protiv snaga Narodnog ustanka.

Četiri predstavnika Narodnog ustanka rekla su da su talibani otišli u oblast Kešnabad u Dolini Andarab kako bi oteli decu njima suprotstavljenih boraca Narodnog ustanka.

Oni su naveli da su talibanski borci spalili kuće ljudi nakon što su oteli decu.

Bonus video:

00:30

SNIMAK KRAĐE U SKADARSKOJ: Pogledajte trenutak teškog lopovluka

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.