BIO JE MINISTAR U AVGANISTANU, A SADA RAZNOSI PICE U NEMAČKOJ! Neverovatna sudbina Sajeda Sadata (FOTO)
Sajed Sadat, Foto: Youtube printscreen

ŠTA TI JE ŽIVOT

BIO JE MINISTAR U AVGANISTANU, A SADA RAZNOSI PICE U NEMAČKOJ! Neverovatna sudbina Sajeda Sadata (FOTO)

Jedan od zadataka koji je Sadat imao za vreme svog mandata bilo je uvođenje mobilne telefonije u ruralnim delovima Avganistana

Objavljeno: 20:36h

Bivši ministar za komunikacije u Avganistanu Sajed Ahmad Šah Sadat danas radi kao vozač za kompaniju Liferando, koja se bavi raznošenjem hrane u Lajpcigu u Nemačkoj, javio je Leipziger Volkszeitung (LVZ), prenosi RND.de.

- Sada vodim jednostavan život - rekao je on za LVZ.

Do kraja 2018. godine Sadat je bio ministar u kabinetu predsednika Ašrafa Ganija, koji je pre nekoliko dana pobegao iz Avganistana, kad su talibani preuzeli vlast.

Jedan od zadataka koji je Sadat imao za vreme svog mandata bilo je uvođenje mobilne telefonije u ruralnim delovima Avganistana.

Gani je primorao Sadata da da ostavku sredinom 2020. godine. Kako tvrdi, Gani je pripremao "izlaznu strategiju" zbog napredovanja talibana, i tražio je od ministarstava da prebace novac u tu svrhu. Sadat nije želeo da uradi ovo, i dao je ostavku. U decembru 2020. godine odleteo je avionom u Lajpcig, gde i danas živi i radi.

Pošto je potrošio sav novac koji je poneo, Sadat je počeo da radi za Liferando. Plan mu je da uštedi dovoljno novca kako bi mogao da uzima časove nemačkog. San mu je da radi za Telekom.

- Osećam se sigurno u Nemačkoj. Policija nije korumpirana, politika nije korumpirana - rekao je on.

Bonus video:

00:30

SNIMAK KRAĐE U SKADARSKOJ: Pogledajte trenutak teškog lopovluka

(Espreso/RND.de)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.