NAVALJNI POSLAO VAŽNU PORUKU RUSIMA IZ ZATVORA: Tiče se glasanja na PARLAMENTARNIM IZBORIMA!
Aleksej Navaljni, Foto: EPA-EFE/YEVGENY FELDMAN

OBRATIO IM SE

NAVALJNI POSLAO VAŽNU PORUKU RUSIMA IZ ZATVORA: Tiče se glasanja na PARLAMENTARNIM IZBORIMA!

Navaljni je pokušao da ostane u kontaktu sa svojim sledbenicima putem objava na društvenim mrežama koje su prosleđivane njegovim advokatima koji ga posećuju u zatvoru

Objavljeno:

Ruski opozicionarAleksej Navaljni poručio je danas da Rusi učestvuju u taktičkoj kampanji glasanja na parlamentarnim izborima sledećeg meseca kako bi pokusali da umanje političku dominaciju vladajuće stranke Jedinstvena Rusija.

- Proglasili su polovinu građana za ekstremiste, kako bi zauzeli sve izborne okruge - napisao je Navaljni u objavi na Instagramu i dodao da nisu dozvolili jakim kandidatima da učestvuju na izborima, te pozvao svoje sledbenike da se prijave da učestvuju, prenosi Rojters.

Kako se navodi, kampanja u kojoj se od ljudi traži da glasaju za određene kandidate za koje se proceni da imaju najbolje šanse da pobede kandidate Jedinstvene Rusije u bilo kojoj oblasti, jedna je od poslednjih poluga koju koriste Navaljni i njegovi saveznici.

Budući da je u februaru Navaljni osuđen na 2,5 godine zatvora, Navaljni je pokušao da ostane u kontaktu sa svojim sledbenicima putem objava na društvenim mrežama koje su prosleđivane njegovim advokatima koji ga posećuju u zatvoru.

Prema poslednjem istrayyivanju stranka Jedinstvena Rusija predsednika Vladimira Putina obezbedila je natpolovičnu većinu na poslednjim parlamentarnim izborima 2016. godine, a njen rejting početkom ovog meseca iznosio je 27 odsto, što predstavlja najniži nivo u poslednjih 13 godina.

Bonus video:

00:42

Samostalni narodni poslanik o međustranačkom dijalogu

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.