OGLASIO SE VOĐA HEZBOLAHA: Povlačenje Amerike iz Avganistana je LEKCIJA ZA IZRAEL!
Hasan Nasralah, Foto: EPA/AL-MANAR TV GRAB

poručio je

OGLASIO SE VOĐA HEZBOLAHA: Povlačenje Amerike iz Avganistana je LEKCIJA ZA IZRAEL!

Nasralah je to rekao sinoć u obraćanju svojim pristalicama preko televizije, tvrdeći da talibansko preuzimanje Avganistana jeste "moralni pad Amerike"

Objavljeno: 10:33h

Vođa libanskog ekstremističkog Hezbolaha Hasan Nasralah ocenio je da bi povlačenje SAD iz Avganistana trebalo da posluži kao lekcija Izraelu da ta zemlja nije pouzdan partner.

Nasralah je to rekao sinoć u obraćanju svojim pristalicama preko televizije, tvrdeći da talibansko preuzimanje Avganistana jeste "moralni pad Amerike".

"Oni koji to najpomnije posmatraju i izvlače zaključke iz toga su Izraelci", rekao je on.

Uz to je ocenio da je predsednik SAD Džozef Bajden (Joseph Biden) voljan da "prihvati istorijsku grešku" da bi dokazao izmenu politike, odnosno da SAD u budućnosti neće ratovati sa drugim zemljama i upitao retorički šta će nova američka spoljna politika značiti za Liban i njegove susede.

"Svi moraju to razmatrati i posredovati u tome.Oni kojima je najviše potrebno da izvuku zaključke i mudrost iz toga su narodi u regionu", rekao je vodja proiranskog šiitskog Hezbolaha, aludirajući na pobedu talibana, preneo je izraelski i24njuz (i24news).

Talibanski pobunjenici su u nedelju ušli u glavni grad Avganistana Kabul i predsednik Ašraf Gani je napustio zemlju.

Portparol talibana je kasnije proglasio da je rat završen i da će način vladavine i forma režima u Avganistanu uskoro biti jasni.

Bonus video:

04:24

28. JULA 1914. GODINE JE TELEGRAMOM AUSTROUGARSKE OBJAVLJEN RAT SRBIJI: Istoričar Vladimir Jovanović o dešavanjima u tadašnjoj ratnoj prestonici, Nišu

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.