AVGANISTANSKI CIVILI POD PALJBOM IZA BODLJIKAVA ŽICE: Hoće da priđu aerodromu, Talibani im ne daju! (VIDEO)
Kabul, Foto: Printscreen/Twitter

brutalno

AVGANISTANSKI CIVILI POD PALJBOM IZA BODLJIKAVA ŽICE: Hoće da priđu aerodromu, Talibani im ne daju! (VIDEO)

Iako su avganistanske snage bile dobro opremljene i plaćene, nisu se mnogo opirale kada su talibani počeli da nadiru nakon što je američka vojska startovala sa povlačenjem početkom jula

Objavljeno: 15:09h

Situacija u Avganistanu pogoršala se poslednjih nedelja, nakon što je počela ofanziva talibana na velike gradove. Talibani su preuzeli potpunu kontrolu nad svim graničnim prelazima.

Iako su avganistanske snage bile dobro opremljene i plaćene, nisu se mnogo opirale kada su talibani počeli da nadiru nakon što je američka vojska startovala sa povlačenjem početkom jula.

Istog dana kad su militanti upali u glavni grad, predsednik Ašraf Gani napustio je zemlju, ostavivši predsedničku palatu talibanima.

Haotični prizori pojavili su se sa aerodroma u Kabulu nakon potpunog preuzimanja talibanske prestonice, videvši hiljade očajnih Avganistanaca kako hrle na aerodrom u nadi da će pobeći iz zemlje u ponedeljak tokom evakuacije američkog i drugog stranog diplomatskog osoblja.

Najmanje sedam smrtnih slučajeva prijavljeno je na aerodromu u Kabulu usred užurbane evakuacije pod nadzorom američkih vojnika, koji su u ponedeljak ubili dvojicu naoružanih osumnjičenih nakon neutvrđenih "sigurnosnih incidenata", saopštio je Pentagon.

Situacija je gora iz dana u dan.

Društvenim mrežama kruži video na kom se vide avganistanski civili pod vatrom ispred ograde aerodroma Kabul od bodljikave žice.

Ceo video možete pogledati ovde:

Bonus video:

02:29

ŠTA ĆE SE DESITI POSLE PADA KABULA: Darko Obradović u Usijanju dana, DA LI U AVGANISTANU SLEDI NOVI GRAĐANSKI RAT

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.