DVA DANA ŽIVELI NA VAZDUHU: Ispovest Hrvata iz Avganistana LEDI KRV U ŽILAMA!
Foto: Profimedia

evakuacija

DVA DANA ŽIVELI NA VAZDUHU: Ispovest Hrvata iz Avganistana LEDI KRV U ŽILAMA!

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je da je dosad evakuisano osam Hrvata

Objavljeno: 21:49h

Deo Hrvata evakuisan je iz Avganistana nakon što su Talibani upali u Kabul i preuzeli vlast. Jedan od njih ispričao je kakva je situacija trenutno tamo. Otkrio je kako im je osiguran civilni let i kako su napustili Avganistan.

Jedan od Hrvata koji rade na poslovima osiguranja u Avganistanu za Dnevnik Nove TV otkrio je da su evakuisani iz Kabula i da se trenutno nalaze u Kataru.

– U kontaktu smo s Ministarstvom spoljnih poslova i stoje nam na usluzi. Jedanaest pripadnika NATO-a je na vojnom aerodromu koji spremaju ljude za evakuaciju. Dobili su vest da počnu da se spremaju. Dvojica su u privatnoj firmi u blizini aerodroma i ne zna se kada će ih izvući – priča hrvatski državljanin, prenosi Dnevnik.hr.

On je otkrio da su vojni letovi organizovani, ponajviše civilni kaže, i napominje da zaposleni u američkoj ambasadi žele otići što pre.

– Nismo se tuširali ni pojeli nešto, osim keksa, već dva dana. Izvukli smo se i još samo da nam se izvuku ostali naši, onda možemo reći da je priči kraj – kaže evakuisani.

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova saopštilo je da je dosad evakuisano osam Hrvata.

(Espreso/ Dnevnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.