OBRATIO SE I MAKRON: Avganistan ne treba ponovo da postane utočište za terorizam
Emanuel Makron, Foto: Printscreen

izjasnio se

OBRATIO SE I MAKRON: Avganistan ne treba ponovo da postane utočište za terorizam

"S tim u vezi učinićemo sve da Rusija, SAD i Evropa mogu efikasno da saradjuju jer su nam interesi isti", rekao je on

Objavljeno: 21:22h

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da Avganistan ne treba ponovo da postane utočište za terorizam kao što je bio.

Makron je to rekao u televizijskom obraćanju o situaciji u Avganistanu koji je pao u ruke talibana, ističući da će Francuska pre svega nastaviti aktivno da deluje protiv islamističkog terorizma u svakom obliku. "Terorističke grupe prisutne su u Avganistanu i nastoje da izvuku korist od destabilizacije", upozorio je francuski predsednik i pozvao na "odgovoran i jedinstven medjunarodni odgovor" i na "političku i diplomatsku akciju".

Rekao je da se tu radi o medjunarodnom miru i stabilnosti protiv zajedničkog neprijatelja terorizma i onih koji ga podržavaju.

"S tim u vezi učinićemo sve da Rusija, SAD i Evropa mogu efikasno da saradjuju jer su nam interesi isti", rekao je on.

Makron je pozvao da se unapred predvidi i da se dogovori zaštita od većih neregularnih migrantskih tokova koji podstiču razne vrste trgovine.

"Mi ćemo predložiti, zajedno sa Saveznom republikom Nemačkom i drugim Evropljanima, inicijativu ; da se bez čekanja pripremi snažan, koordinisan i ujedinjen odgovor", rekao je francuski predsednik i pozvao na solidarnost u naporima, usaglašavanje kriterijuma zaštite i usposavljanje saradnje sa svim tranzitnim zemljama. ;

(Espreso/ Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.