OGLASILA SE I ANGELA MERKEL ZBOG HAOSA U AVGANISTANU: I te kako je IMALA ŠTA DA KAŽE!
Angela Merkel, Foto: Profimedia

oglasila se

OGLASILA SE I ANGELA MERKEL ZBOG HAOSA U AVGANISTANU: I te kako je IMALA ŠTA DA KAŽE!

Merkel je rekla da su dogadjaji takodje gorki za "Nemačku i druge savezne zemlje koje su se borile protiv terorizma pod vodjstvom SAD i NATO u Avganistanu 20 godina posle terorističkih napada 11. septembra"

Objavljeno: 21:10h

Nemačka kancelarka Angela Merkel nazvala je danas najnovije dogadjaje u Avganistanu "gorkim, dramatičnim i užasnim".

Ona je večeras rekla novinarima da je "neverovatna brzina" kojom su talibani preuzeli vlast posebno gorka za "milione Avganistanaca koji su podržavali liberalnije društvo i koji su računali na podršku zapadnih zemalja kada se radi o demokratiji, obrazovanju, pravima žena, i koji su takodje ostvarili značajan napredak".

Merkel je rekla da su dogadjaji takodje gorki za "Nemačku i druge savezne zemlje koje su se borile protiv terorizma pod vodjstvom SAD i NATO u Avganistanu 20 godina posle terorističkih napada 11. septembra".

Kancelarka je rekla da posebno u ovim teškim trenucima nikad ne treba zaboraviti na ljude koji su dali svoje živote u ovom sukobu, uključujući 59 Nemaca koji su poginuli u Avganistanu i još mnogo njih koji su ranjeni.

Rekla je da je detaljna analiza potrebna da se vidi šta je pošlo naopako i koje lekcije treba izvući za buduće vojno angažovanje. Ona je takodje obećala da će podržati susedne zemlje kao što je Pakistan kada je reč o pomaganju izbeglicama koji beže od krize u Avganistanu.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.