PREDSEDNIK AVGANISTANA POBEGAO SA 4 AUTOMOBILA I HELIKOPTEROM KOJI SU NAPUNJENI NOVCEM! Šokantne tvrdnje Rusa
Ašraf Gani, na krilima novca, Foto: Profimedia

GRAMZIVOST

PREDSEDNIK AVGANISTANA POBEGAO SA 4 AUTOMOBILA I HELIKOPTEROM KOJI SU NAPUNJENI NOVCEM! Šokantne tvrdnje Rusa

Rusija je najavila da će održati diplomatsko prisustvo u Kabulu

Objavljeno:

Ruska ambasada u Kabulu je danas objavila da je odlazeći predsednik Avganistana Ašraf Gani pobegao iz države sa četiri automobila i helikopterom punim gotovine, ali i da je morao da ostavi nekoliko džakova novca, pošto nije sve moglo da stane u helikopter, javlja agencija RIA!

Gani, za koga se ne zna gde se trenutno nalazi, rekao je da je napustio Avganistan u nedelju, kad su talibani ulazili u Kabul, i naglasio da je to uradio kako bi "izbegao krvoproliće".

Rusija je najavila da će održati diplomatsko prisustvo u Kabulu, i da se nada da će razviti odnose sa Talibanima, iako ih neće odmah priznati kao vladare države i pažljivo će pratiti njihovo ponašanje.

- Kad je reč o kolapsu režima, on je najelokvantnije okarakterisan načinom na koji je Gani napustio Avganistan - rekao je Nikita Iščenko, portparol ruske ambasade u Kabulu.

Četiri automobila su bila puna novca, pokušali su da napune još novca u helikopter, ali nije sve moglo da stane. Jedan deo novca je zato ostao na pisti - rekao je Iščenko.

On je ove navode potvrdio i za Rojters. Citirao je "svedoke" kao izvor svoje informacije.

Specijalni izaslanik Vladimira Putina Zamir Kabulov rekao je ranije da "nije jasno koliko će novca vlada u bekstvu ostaviti u državi".

- Nadam se da nisu uzeli sav novac iz budžeta - rekao je Kabulov.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Retuers/RIA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.