JOŠ KRVI JE PROLIVENO: Nastradala 4 Palestinca u skobu sa Izraelom!
Palestina, Foto: EPA/ABED AL HASHLAMOUN

haos

JOŠ KRVI JE PROLIVENO: Nastradala 4 Palestinca u skobu sa Izraelom!

Rano jutros je izraelska granična policija učestvovala u hapšenju Palestinca osumnjičenog za umešanost u terorističke aktivnosti kada se našla na udaru vatre

Objavljeno:

Najmanje četiri Palestinca ubijena su jutros u sukobima s izraelskim snagama u izbegličkom logoru u Dženinu na severu Zapadne obale, rekli su očevici i zvaničnici.

Rano jutros je izraelska granična policija učestvovala u hapšenju Palestinca osumnjičenog za umešanost u terorističke aktivnosti kada se našla na udaru vatre.

Kako je navedeno "žestoka vatra je bila uperena na snage iz neposredne blizine", a pucalo je više ljudi.

Izraelske snage su odgovorile pucnjavom.

Palestinska novinska agencija Vafa (Wafa) je ubrzo izvestila da su dvojica Palestinaca ubijena u tom oružanom sukobu, 21-godišnji Raed Abu Saif i 19-godišnji Saleh Omar.

Fotograf Frans presa video je dva tela u lokalnoj mrtvačnici, a portparol izraelske granične policije je rekao da su još dva tela kod izraelskih snaga.

Tokom proteklih nedelja bilo je više sukoba izraelske vojske i Palestinaca na severu Zapadne obale, najviše u Dženinu i selu Beiti u čijoj blizini je jedno jevrejsko naselje.

Nekoliko Palestinaca je ubijeno u tim sukobima, a na stotine ih je ranjeno.

Stanovnici sela Beita demonstriraju od maja protiv osnivanja takozvanog divljeg jevrejskog naselja Eviatar jer je podignuto bez dozvole Izraela.

Naseljenici iz Eviatara su evakuisani početkom jula ali ga sada čuva izraelska vojska dok vlasti ne odluče o sudbini naselja.

Izrael je okupirao Zapadnu obalu u Šestodnevnom ratu 1967. godine i sva jevrejska naselja koja su tamo podignuta smatraju se nelegalnim po medjunarodnom pravu.

U tim naseljima živi oko 475.000 jevrejskih naseljenika. Na Zapadnoj obali živi i 2,8 miliona Palestinaca.

Bonus video:

00:32

SUKOB PRISTALICA VLASTI I OPOZICIJE U PODGORICI

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.