POGLEDAJTE NAJJAČI ZEMLJOTRES NEKOLIKO GODINA UNAZAD: Sve se ruši, JEZIV prizor (VIDEO)
Foto: Printscreen/Tviter

katastrofa

POGLEDAJTE NAJJAČI ZEMLJOTRES NEKOLIKO GODINA UNAZAD: Sve se ruši, JEZIV prizor (VIDEO)

Zemljotres je bio magnitude 7,2 stepena, ali posle glavnog potresa usledila je serija nešto slabijih, od kojih je jutrošnji iznosio 5,9 stepeni

Objavljeno:

Najmanje 304 osobe su poginule, a stotine su povređene u razornom zemljotresu koji je u subotu pogodio jugozapadni Haiti, saopštile su lokalne vlasti.

Potres je devastirao ovu siromašnu karipsku državu, rušeći crkve, hotele, škole, kuće, prenosi Rojters.

Zemljotres je bio magnitude 7,2 stepena, ali posle glavnog potresa usledila je serija nešto slabijih, od kojih je jutrošnji iznosio 5,9 stepeni.

Epicentar zemljotresa bio je osam kilometara od grada Peti Trud Nip, oko 150 km zapadno od glavnog grada Port-o-Prensa, na 10 km dubine, saopšteno je iz američke Agencije za geologiju.

Zemljotres se osetio do Kube i Jamajke, a premijer Haitija Arijel Anri proglasio je vanredno stanje u četiri najpogođenija područja zemlje i poručio da neće tražiti međunarodnu pomoć dok ne budu poznate razmere štete.

On je potvrdio da su neki gradovi skoro potpuno razoreni i da će vlada pomoći ugroženima, naročito u prioblanom gradu Le Kaj.

– Najvažnije je da se iz ruševina izvuče što više preživelih. Čuli smo da su lokalne bolnice, posebno u Le Kaju, pune povređenih ljudi – rekao je premijer, preneo je ranije AP.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.