POGINULO NAJMANJE DEVET OSOBA U EKSPLOZIJI KAMIONA U KARAČIJU! Među njima je četvoro dece
Karači, Foto: Printscreen

strašno

POGINULO NAJMANJE DEVET OSOBA U EKSPLOZIJI KAMIONA U KARAČIJU! Među njima je četvoro dece

Šef policije u Karačiju osudio je napad kao "teroristički čin" jer je Pakistan danas obeležio Dan nezavisnosti

Objavljeno:

Najmanje devet osoba je poginulo, pet žena i četvoro dece, kada su napadači večeras u Karačiju gađali kamion eksplozivnim napravama, saopštila je policija.

Više od 20 ljudi, među kojima žene i deca vraćalo sa svadbe kamionom na koji su nepoznati napadači bacili ručne bombe ili neku vrstu improvizovanih eksplozivnih naprava, navel je policija.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad i ne zna se motiv.

Šef policije u Karačiju osudio je napad kao "teroristički čin" jer je Pakistan danas obeležio Dan nezavisnosti.

Ranije tokom dana, pakistanske snage bezbednosti ubile su tri militanta u razmeni vatre posle napada militanata na bezbednosnu patrolu u jugozapadnoj provinciji ;Beludžistan, saopštila je vojska.

U kratkom saopštenju, vojska je navela da su njeni pripadnici odgovorili nakon što su militanti otvorili vatru na bezbednosno vozilo u blizini Šahriga u okrugu Loralai. Jedan vojnik je poginuo, a dva su ranjena.

Niko nije preuzeo odgovornost ni za taj napad, ali separatističke grupe Beludžistana su često preuzimale odgovornost za takve napade poslednjih godina.

Provincija ;Beludžistan ;je dugogodišnje uporište pobunjenika, koji traže nezavisnost za ovu najsiromašniju i najmanje razvijenu pakistansku provinciju, inače bogatu gasom i rudama.

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.