IZDATO UPOZORENJE: Moguć ponovni napad 11. septembra! GRAĐANI U STRAHU
Ilustracija, Foto: Printscreen/youtube

SAD

IZDATO UPOZORENJE: Moguć ponovni napad 11. septembra! GRAĐANI U STRAHU

Slično upozorenje izdato je u maju, a Ministarstvo ističe da domaći ekstremizam ostaje prioritetno pitanje za službe SAD

Objavljeno:

Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD (DHS) upozorilo je da predstojeća 20. godišnjica napada 11. septembra, kao i pojedini verski praznici, mogu da podstaknu napade ekstremista.

DHS, međutim, nije naveo ništa o konkretnim pretnjama, ali je upozorio na povišen rizik od napada, a kao razlozi koji bi mogli da podstaknu napade navedeni su rasna i etnička mržnja i ograničenja uvedena zbog pandemije korona virusa, prenosi AP.

Ministarstvo je upozorenje uputilo javnosti, kao i lokalnim vlastima i saveznim državama, a ono je zasnovano na obaveštajnim podacima drugih nadležnih agencija.

Slično upozorenje izdato je u maju, a Ministarstvo ističe da domaći ekstremizam ostaje prioritetno pitanje za službe SAD.

DHS je ukazao i da je Al Kaida na Arapskom poluostrvu, posle četiri godine, ponovo izdala časopis Inspiracija, ocenjujući da je to očigledno urađeno uoči 20. godišnjice napada 11. septembra.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.