PALO VELIKO HAPŠENJE U MOSKVI: Rus zapadnim sljužbama odavao POVERLJIVE INFORMACIJE!
Raketa, Foto: Profimedia

ludilo

PALO VELIKO HAPŠENJE U MOSKVI: Rus zapadnim sljužbama odavao POVERLJIVE INFORMACIJE!

- Naše aktivnosti će omogućiti armiji vojnotehničku podršku i unapređenje i razvoj sistema avijacije, raketnog i svemirskog naoružanja - saopštila je kompanija

Objavljeno:

Agenti Federalne službe bezbednosti (FBS) uhapsili Aleksandra Kuranova, šefa kompanije NIGS, koja je radila na razvoju moderne vojne tehnologije.

Agenti Federalne službe bezbednosti (FSB), naslednice čuvene KGB, uhapsili su u Moskvi Aleksandra Kuranova (73), šefa kompanije NIGS, pod sumnjom da je zapadnim službama odavao tajne o hipersoničnom oružju, u koje Rusija poslednjih godina ulaže milijarde dolara! Pres-služba moskovskog suda Lefortovo potvrdila je da je Kuranovu određen pritvor u trajanju od dva meseca i da će u tom periodu tužilaštvo pripremiti optužnicu.

Svemirski sistemi

Neimenovani izvor blizak FSB otkrio je za Interfaks, da je, prema preliminarnim podacima, Kuranov, koji je godinama radio na razvoju hipersonične tehnologije, stranim državljanima odavao informacije poverljive prirode o naučnom razvoju i dostignućima u ovoj oblasti.

Agencija Tass prenosi, pozivajući se na drugi anonimni izvor, da je uhapšeni bio upućen u razvoj hipersonične letelice koja bi trebalo da ima brzinu višestruko veću od brzine zvuka.

- Naše aktivnosti će omogućiti armiji vojnotehničku podršku i unapređenje i razvoj sistema avijacije, raketnog i svemirskog naoružanja - saopštila je kompanija.

Uhapšen ruski agent

Zanimljivo je da ruski mediji nisu naveli kome je Kuranov otkrivao tajne i da li je za navodnu izdaju dobijao novac ili neke druge pogodnosti. Hapšenje je održano dan pošto je u Berlinu uhapšen britanski državljanin Dejvid Smit, koji je radio u britanskoj ambasadi, a pod optužbom da je predavao poverljive informacije ruskim obaveštajnim službama.

Bonus video:

00:34

VAZDUŠNI RAT NAD RUMOM! Ekstremno nevreme pogodilo SRPSKI GRAD, ispaljeno je ČAK 90 RAKETA! (VIDEO)

(Espreso / Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.