HEZBOLAH SE OGLASIO: Raketna vatra na Izrael u znak odmazde za udare iz vazduha!
Izrael, Foto: Printscreen/Twitter

ŠTA DALJE

HEZBOLAH SE OGLASIO: Raketna vatra na Izrael u znak odmazde za udare iz vazduha!

U saopštenju Hezbolaha se navodi da su raketirana otvorena područja kraj izraelskih pozicija u spornim Šeba farmama, desetinama raketa.

Objavljeno:

Libanska ekstremistička organizacija Hezbolah saopštila je danas da je ispalila baražnu raketnu vatru na izraelske pozicije blizu libanske granice u znak odmazde za prethodne udare iz vazduha.

U saopštenju Hezbolaha se navodi da su raketirana otvorena područja kraj izraelskih pozicija u spornim Šeba farmama, desetinama raketa.

Drugi detalji nisu obelodanjeni.

Izraelska vojska je ranije danas saopštila da su se aktivirale sirene na severu zemlje što se smatralo upozorenjem na nove napade preko granice sa Libanom.

Kako je navedeno u vojnom saopštenju sirene su se oglasile oko 11 sati po lokalnom vremenu na Golanskoj visiji i području Gornje Galileje kraj libanske granice, preneo je Asošiejted pres.

Libanski vojni zvaničnik je rekao da još nije potvrdjeno da su rakete ispaljene iz južnog Libana gde proiranski Hezbolah nagomilao hiljade raketa.

Izraelska vojska je rekla da proverava šta se dešava i da bi takodje tek trebalo da se proveri da li su projektili ispaljeni ka Izraelu, preneli su izraelski mediji.

Lokalni zvaničnici medjutim kažu da je više raketa palo na otvorena područja ali nijedna u naseljena mesta u regionu.

Izveštaja žrtvama i šteti nije bilo, a to je potvrdila izraelska hitna pomoć.

Lokalni stanovnici su rekli da su čuli eksplozije i na video snimku se vide rakete presretači koje je aktivirao odbrambeni sistem Gvozdena kupola. Nije odmah bilo jasno koliko raketa je presretnuto.

Izraelski TV stanice na hebrejskom izvestile su o artiljerskom udaru ka izvoru raketne vatre na jugu Libana, ali da nema posebnih instrukcija za stavnovnike.

U sredu su tri rakete ispaljene na sever Izraela iz Libanu i dve su pale na otvoreno područje, a treća nije preletela preko granice.

Izraelski zvaničnici veruju da su ih ispalili pripadnici palestinskih organizacija, a ne Hezbolaha.

U znak odmazde izraelska vojska je ispalila artiljerijske granate odmah posle raketiranja, a nekoliko sati kasniji izvedeni su udari izvazduha i ciljana je kako je navedeno teroristička infrastruktura i mesta odakle se ispaljuju rakete.

Do eskalacije nasilja je došlo u osetljivom političkom trenutku kada Liban već dugo nema fkcionalnu vladu i suočava se sa ekonomskom krizom bez presedana.

Izraelima novu vladu od juna sastavljenu od partija levice, centra i desnice i jedne male islamske arapske.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.