SPUTNJIK V EFIKASAN 83 ODSTO PROTIV DELTA SOJA: Najnoviji rezultati zapanjujući
Foto: Profimedia

NOVI PODACI

SPUTNJIK V EFIKASAN 83 ODSTO PROTIV DELTA SOJA: Najnoviji rezultati zapanjujući

Direktor Instituta Gamaleja Aleksandar Ginsburg, koji je razvio vakcinu, poručio je danas da je Sputnjik V bezbedna i efikasna vakcina protiv svih poznatih sojeva korona virusa

Objavljeno:

Ruska vakcina protiv kovid -19 Sputnjik V efikasna je oko 83 odsto protiv delta varijante virusa, što je niže nego što se ranije mislilo, potvrdio je danas ministar zdravlja Mihail Muraško.

Proizvođači vakcine u junu su saopštili da je Sputnjik V oko 90 odsto efikasan u odnosu na delta soj, a ruski ministar je saopštio da najnoviji rezultati pokazuju da je ta efikasnost oko 83 odsto, prenosi TASS.

Muraško je rekao i da efikasnost vakcine Sputnjik V protiv teškog toka bolesti, koji zahteva hospitalizaciju, premašuje 95 odsto.

Direktor Instituta Gamaleja Aleksandar Ginsburg, koji je razvio vakcinu, poručio je danas da je Sputnjik V bezbedna i efikasna vakcina protiv svih poznatih sojeva korona virusa.

Ruske vlasti smatraju da je delta varijanta odgovorna za porast slučajeva korona virusa u junu i julu, kao i nespremnost stanovništva na imunizaciju uprkos širokoj dostupnosti vakcina.

(Espreso/ Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.