AFERA DRMA KRALJEVSTVO:Princ Andrew optužen za seksualno i psihičko zlostavljanje, devojka uveliko POZNATA javnosti
Foto: Printscreen/Tviter

NOVA AFERA?

AFERA DRMA KRALJEVSTVO:Princ Andrew optužen za seksualno i psihičko zlostavljanje, devojka uveliko POZNATA javnosti

U kontroverznom intervjuu za BBC Panorama 2019. godine, princ Andrew je porekao da je ikada imao seksualne odnose s Giuffreom i rekao da se "ne seća" da ju je ikada upoznao

Objavljeno:

Virginia Giuffre, čija je tužba protiv Ghislaine Maxwell podstakla interes za predmet seksualne trgovine Jeffreyja Epsteina i na kraju ga oborila, tužila je princa Andrewa zbog učestvovanja britanskog kraljevstva u njenom zlostavljanju.

Njeni advokati podneli su tužbu u ponedeljak saveznom sucu na Manhattanu, optužujući Andrewa Alberta Christiana Edwarda, vojvodu od Yorka, za seksualno zlostavljanje, uznemirenje i nanošenje emocionalne boli kada je imala svega 17 godina.

"Smatram ga odgovornim za ono što mi je uradio"- istakla je ona u izjavi pa dodala:

“Moćni i bogati nisu izuzeti od odgovornosti za svoja dela. Nadam se da će druge žrtve uvideti da je moguće ne živeti u tišini i strahu, već povratiti svoj život govoreći i zahtevajući pravdu. ”

U tužbi se navodi da je član kraljevske porodice zlostavljao Giuffre u više navrata dok je imala ispod 18 godina, a ti činovi odvijali su se u Maxwellovoj kući u Londonu u Epsteinovoj vili u New Yorku. Među priloženim dokazima je i zloglasna kraljevska fotografija s rukom oko struka Virginije, snimljena u stanu Maxwellove 2001. godine, za koju je princ Andrew navodio da je krivotvorena.

Drugi dokaz jeste nikad viđena karta koja prikazuje letove privatnog aviona Epsteina, poznatog kao 'Lolita Express', do različitih lokacija u SAD -u i Evropi. Osim princa Andrewa, dokumentovano je da su drugi istaknuti pojedinci leteli Epsteinovim avionom - uključujući bivšeg američkog predsednika Billa Clintona.

U kontroverznom intervjuu za BBC Panorama 2019. godine, princ Andrew je porekao da je ikada imao seksualne odnose s Giuffreom i rekao da se "ne seća" da ju je ikada upoznao.

"Apsolutno vam mogu reći da se to nikada nije dogodilo", rekao je Andrew o njihovom navodnom seksualnom susretu. Upravo je Giuffreova tužba za klevetu 2015. protiv Maxwellove - Epsteinovog poverenika i navodnog saveznika - pokrenula niz događaja koji su doveli do toga da se celi skandal razotkrije. Pomenuto nikada nije dospelo na sud, a advokati Alan Dershowitz i Mike Cernovich pokušali su ga oživeti. na osnovu Epsteinovog sporazuma o priznanju krivice iz 2008. godine, uhapšen je i zatvoren. Međutim, pronašli su ga mrtvog u zatvorskoj ćeliji, a spekulisalo se na čin samoubistva.

Obelodanjeno je da se Maxwell krije u SAD -u, a potom je i uhapšena u julu 2020, na osnovu optužbe da je bio saučesnica u trgovini ljudima. Suđenje počinje u novembru, a optužena nije priznala krivicu.

Inače, Andrew (61) je drugi sin kraljice Elizabete II i princa Philipa, vojvode od Edinburga.

(Espreso / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.