OGLASILA SE ŠVAJCARSKA: Potvrdili su otmicu svog državljanina u NIGERIJI!
Švajcarska, Foto: Printscreen/Youtube

HAOS

OGLASILA SE ŠVAJCARSKA: Potvrdili su otmicu svog državljanina u NIGERIJI!

U imejlu poslatom agenciji Frans pres švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je otmicu švajcarskog državljanina i njegovog vozača tokom vikenda u Nigeriji

Objavljeno:

Švajcarske savezne vlasti potvrdile su danas omicu jednog od svojih državljana i njegovog vozača u Nigeriji, ali nisu dale detalje oko te otmice.

Ovog vikenda nigerijska policija objavila je da su naoružani ljudi oteli švajcarskog državljanina u subotu na jugozapadu Nigerije, pošto su otvorili vatru na njegovu policijsku pratnju, ali tada Švajcarci nisu mogli to da potvrde navodeći da se proverava ta informacija.

U imejlu poslatom agenciji Frans pres švajcarsko ministarstvo spoljnih poslova potvrdilo je otmicu švajcarskog državljanina i njegovog vozača tokom vikenda u Nigeriji.

Kako se navodi, ministarstvo i švajcarska ambasada u glavnom gradu Nigerije Abudži je u kontaktu sa lokalnim vlastima i dodaje da ministarstvo koordiniše aktivnosti sa raznim službama savezne administracije upućene u ovakve slučajeve.

Zbog zaštite ličnih lodataka Bern ne daje dodatne informacije.

Strani državljani u Nigeriji ponekad su na meti otmica od teško naoružanih kriminalnih bandi koje operišu uglavnom na severozapadu i u centralnom delu zemlje.

Te bande su ove godine uglavnom bile usmerene na škole i univerzitete gde sprovode masovna kindapovanja. Hiljadu djaka ili studenata oteto je od decembra, a većina je u medjuvremenu oslobodjena.

Pored bandita koji terorišu deo zemlje nigerijske bezbednosne snage suočavaju se poslednjih 12 godina sa islamističkom pobunom na severoistoku zemlje.

Bonus video:

16:04

Malčanski berberin čeka početak suđenja, javnost traži doživotnu robiju

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.