KUDA IDE OVA PLANETA?! Moderator Fejsbuka otkrio kakvi su sve GADOVI MEĐU NAMA!
Fejsbuk, Foto: EPA-EFE/ JULIEN DE ROSA

niste znali

KUDA IDE OVA PLANETA?! Moderator Fejsbuka otkrio kakvi su sve GADOVI MEĐU NAMA!

Muškarac, koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je za "Vajs" o sadržaju sa kojim se susretao svakodnevno, a "od koga mu se prevrtao želudac", preneo je sajt indy100.com, londonskog lista Independent

Objavljeno: 21:15h

Bivši moderator u Fejsbuku otkrio je da je radeći svoj posao osam sati dnevno gledao "najgore stvari koje ljudi kače na ovu društvenu mrežu, kako ostali ne bi morali da ih gledaju".

Muškarac, koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je za "Vajs" o sadržaju sa kojim se susretao svakodnevno, a "od koga mu se prevrtao želudac", preneo je sajt indy100.com, londonskog lista Independent.

Viđao je, kako je ispričao, tela preminulih, ubistva, vrlo okrutne scene ophođenja prema životinjama, gde su pojedine životinje pekli žive na roštilju, kao i eksplicitne seksualne video sadržaje. Kako je naveo, pet do deset odsto sadržaja koji je gledao svakog dana bio je "traumatizujući".

Radio je u smeni od 18.00 do 02.00 i otkrio da se onda budio nekoliko sati kasnije razmišljajući o nekoj odluci koju je doneo te večeri.

- Sećate se nekih slika koje ste videli i odjednom shvatite da je sa jedne strane bila naga devojka ili zastava Islamske države u pozadini, koje su morale biti obrisane po politici firme o terorizmu - objasnio je.

Nastavio je tvrdnjom da - Fejsbuk negira da iko može da dobije postraumatski stresni poremećaj (PTSD) od tog posla.

U snimku za koji kaže da je napravljen tokom internog sastanka sa zaposlenim, osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg je odbacio mogućnost mentanih problema zbog sadržaja koji zaposleni gledaju i nazvao takve tvrdnje "prekomerno dramatičnim".

Bonus video:

00:45

Zlatko Petrović: Fejsbuk nema svog predstavnika u Srbiji

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.