VATRENA STIHIJA U OLIMPIJI SE NE SMIRUJE: Izgorelo najmanje 30 kuća, povređeni i vatrogasci! (VIDEO)
Požar, Foto: Printscreen/Twitter

HOROR

VATRENA STIHIJA U OLIMPIJI SE NE SMIRUJE: Izgorelo najmanje 30 kuća, povređeni i vatrogasci! (VIDEO)

Vlasti su naredile evakuaciju nekoliko okolnih mesta, ali neki meštani odbijaju da napuste domove, kako bi ih zaštitili od požara

Objavljeno: 20:10h

Požari u Olimpiji nastavljaju da bukte drugi dan zaredom. Vatrogasne brigade biju bitku sa vatrenom stihijom na dva fronta- u Krioneriju i Lali. U međuvremenu je izbio još jedan, manji požar, u Pirgosu, ali je on ubrzo stavljen pod kontrolu.

Vlasti su naredile evakuaciju nekoliko okolnih mesta, ali neki meštani odbijaju da napuste domove, kako bi ih zaštitili od požara.

Devet okolnih mesta u regiji Antička Olimpija do sada je evakuisano, a u požarima je do sada uništeno 30 kuća.

- Vazdušne i kopnene vatrogasne snage nastavljaju da deluju na području drevne Olimpije, kako bi se odmah pozabavile eventualnim ponovnim pojavama požara - rekao je za APE zamenik guvernera Ilije Vasilis Gianopoulos.

ČETVORO POVREĐENIH U POŽARU U DREVNOJ OLIMPIJI

Dvoje stanovnika drevne Olimpije, koji su učestvovali u gašenju požara, povređeni su i odvedeni u zdravstveni centar u toj oblasti. Jedan stanovnik ima lakše opekotine na dlanu i stopalima, dok drugi ima problema sa disanjem jer se nagutao odima. Oba pacijenta ostaju u domu zdravlja, gde im se pruža prva pomoć.

Ranije su dva vatrogasca sa sličnim povredama zbrinuta u istom Domu zdravlja.

Napominje se da su zdravstvene strukture ovog područja (Dom zdravlja Ancient Olimpia, Bolnica Pirgos, Bolnica Amaliada i Dom zdravlja Krestena) i EKAB stavljene na maksimalnu operativnu spremnost.

Gradonačelnik Pirgosa, Takis ​​Antonakopoulos, razgovarao je za medije o požarima i naglasio da su van kontrole, jer se nalaze samo jedan kilometar od arheološkog nalazišta, prenosi Newpost.gr.

- Cela lokalna zajednica se bori. Situacija je veoma teška - rekao je on.

Požar se polako širi ka drugoj strani pa su arheološko nalazište Olimpija i MOK bezbedni.

Tokom cele noći vatrogasci su pokušavali da obuzdaju vatreni front i drže ga dalje od arheološkog nalazišta, muzeja i objekata Međunarodne olimpijske akademije.

Bonus video:

02:05

BORBA SA VATRENOM STIHIJOM NA MORKOJ GORI I DALJE TRAJE: 132 vatrogasca i 4 helikoptera gase požar, a problem je OVO (VIDEO)

(Espreso / Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.