ANTIČKO BLAGO VAN OPASNOSTI: 3 dan borbe sa POŽARIMA u Grčkoj, ugašena vatrena stihija kod TURISTIČKE ATRAKCIJE!
Grčka, Foto: Profimedia

prirodna katastrofa

ANTIČKO BLAGO VAN OPASNOSTI: 3 dan borbe sa POŽARIMA u Grčkoj, ugašena vatrena stihija kod TURISTIČKE ATRAKCIJE!

Pojačanja su stigla sa Kipra i iz Francuske, a očekuje se dolazak dva aviona iz Švedske kasnije danas dok se vatrogasci pripremaju za još jedan težak dan

Objavljeno:

Grčke vlasti naredile su još evakuacija na ostrvu blizu Atine, a vatrogasci su uspeli da ugase požar u blizini mesta održavanja antičkih Olimpijskih igara na zapadnom Peloponezu dok se zemlja bori s požarima već treći dan.

Temperature veće od 40 stepeni Celzijusa i snažni vetrovi podstakli su više od 150 požara u različitim delovima zemlje proteklih dana, uz požare u Turskoj i drugim delovima Sredozemlja.

Više sela evakuisano je na ostrvu Evija blizu Atine od utorka. Oko 85 osoba ukrcano je u brod s plaže, dok su goreli borovi i uzdizali se oblaci dima. Vlasti su danas evakuisale još ljudi s Evije. Odzvanjala su crkvena zvona, što je bilo upozorenje da se vatra približava. Na tom području više od 170 vatrogasaca i šest aviona gase požare.

Požar zapretio nalazištu antičkih Olimpijskih igara

Juče su u regiji Peloponez evakuisana dva sela dok je požar besnio blizu arheološkog nalazišta antičkih Olimpijskih igara. Nakon što su se celu noć borili s požarima, čini se da su vatrogasci uspeli spasiti to nalazište, a antičko blago je izvan opasnosti, rekla je ministarka kulture Lina Mendoni.

Ta lokacija, s koje olimpijski plamen počinje svoje putovanje do grada domaćina modernim Olimpijskim igrama, jedna je od najpopularnijih grčkih turističkih atrakcija. Požar mu je pretio i 2007. godine.

Pojačanja su stigla sa Kipra i iz Francuske, a očekuje se dolazak dva aviona iz Švedske kasnije danas dok se vatrogasci pripremaju za još jedan težak dan. Požari koji su pretili kućama na severnoj periferiji Atine u utorak su stavljeni pod kontrolu, a vatrogasci i kanaderi i dalje su u tom području.

Bonus video:

00:38

Požar u Bodrumu

(Espreso/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.