NIKOL PAŠINJAN: Moguće RUSKE trupe na granici sa Azerbejdžanom
Nikol Pašinjan, Foto: Printscreen/Youtube

TENZIJA RASTE

NIKOL PAŠINJAN: Moguće RUSKE trupe na granici sa Azerbejdžanom

Jermenija i Azerbejdžan optužili su jedni druge ranije danas da su prekršili primirje koje podržava Rusija

Objavljeno:

Jermenski premijer Nikol Pašinjan predložio je danas zbog nestabilnosti da se ruske granične snage stacioniraju duž granice Jermenije sa Azerbejdžanom, usred rastućih tenzija između Jerevana i Bakua.

Jermenija i Azerbejdžan optužili su jedni druge ranije danas da su prekršili primirje koje podržava Rusija, a koje su obe strane prihvatile prethodnog dana kako bi zaustavile smrtonosne sukobe oko zajedničke granice.

"S obzirom na trenutnu situaciju, mislim da ima smisla razmotriti pitanje stacioniranja ruskih graničara duž cele dužine jermensko-azerbejdžanske granice", rekao je Pašinjan na sastanku vlade, prenosi TAS S.

On je rekao da se Jerevan sprema da sa Moskvom razgovara o tom predlogu i da će taj potez omogućiti sprovođenje radova na demarkaciji i delimitaciji granice bez rizika od vojnih sukoba.

Jermensko ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su azerbejdžanske trupe otvorile vatru na jermenske položaje u ranim jutarnjim satima u četvrtak, što je navelo Jeremeniju da odgovori na napad, dok je azerbejdžansko ministarstvo odbrane saopštilo da su jermenske snage izvršile napade pešadijskim i artiljerskim naoružanjem, a da je azerbejdžanska vojska uzvratila vatru.

Prekid sukoba dogovoren je u sredu nakon jednog od najsmrtonosnijih graničnih incidenata od prošlogodišnjeg šestonedeljnog rata oko regije Nagorno-Karabah i okolnih oblasti, u kome je Jermenija saopštila da su tri njena vojnika poginula, i još četiri povređena, a Azerbejdžan je potvrdio da su dva njegova vojnika u jučerašnjem sukobu ranjena.

Bonus video:

01:00

NOVINARKA ESPRESA JE OTIŠLA KOD DUŠANA DA PROVERI KOLIKO TETOVIRANJE BOLI: Nije joj bilo LAKO!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.