ZAŠTO ZAPAD NE VOLI RUSIJU? Lavrov dao BOMBA ODGOVOR
Sergej Lavrov, Foto: EPA/Sergei Ilnitsky

POSLAO JASNU PORUKU

ZAŠTO ZAPAD NE VOLI RUSIJU? Lavrov dao BOMBA ODGOVOR

On je naglasio da se Rusija nikad ni od koga nije zatvarala, jednostavno se treba naviknuti "da nas ne vole".

Objavljeno: 22:57h

Zapad ne voli Rusiju jer vodi nezavisnu politiku i bori se za sopstvene interese – od nje se očekivala drugačija politika, saopštio je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

– Ne vole nas jer iluzije koje je Zapad imao prema nama, nakon raspada SSSR i nakon prvih godina Ruske Federacije – u onom smislu u kojem ona sada postoji – te iluzije su bile raspršene – objasnio je Lavrov.

On je naglasio da se Rusija nikad ni od koga nije zatvarala, jednostavno se treba naviknuti “da nas ne vole”. On je naglasio da Rusija ima svoju istoriju i dostojanstvo, kao i resurse da to održava.

– Nervozni su jer Rusija nije opravdala očekivanja i vodi nezavisnu politiku, posebno kada zapad želi svima da diktira, a ne da se dogovara sa svima ostalima… To će se na žalost i dalje manifestovati – dodao je ministar.

On je naglasio da se ova politika Zapada jasno manifestuje u dokumentima samita NATO-a i EU. Kako je saopštio šef ruske diplomatije, Rusiju svuda gledaju kao neprijatelja i pretnju, protiv koje treba istupiti jedinstveno. Međutim, Rusija će uvek braniti svoje interese, ali će ostaviti otvorena vrata za saradnju.

Bonus video:

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!
01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media