EK O TESLI NA NOVCU IZ KOMŠILUKA: Na Hrvatskoj je da odluči koji dizajn će upotrebiti!
Evro, Foto: AP

da li je moguće

EK O TESLI NA NOVCU IZ KOMŠILUKA: Na Hrvatskoj je da odluči koji dizajn će upotrebiti!

Prošle godine, EK je zbog protesta Srbije sa svoje informativne stranice o Hrvatskoj uklonila recenicu u kojoj se Tesla opisuje kao "poznati Hrvat"

Objavljeno:

Iz Evropske komisije danas su poručili da je na Hrvatskoj da razmotri koji dizajn će upotrebiti na novčanicama i kovanicama evra koje će emitovati kada bude ušla u Evrozonu.

"Rekla bih da je na članicama koje uvodę evro da razmatraju dizajn novčanica", odgovorila je portparolka Komisije, Dana Spinat.

Pomalo iznenađena pitanjem hrvatskog dopisnika o nameri Hrvatske da na jednu od svojih budućih kovanica evra stavi Nikolu Teslu i najavi Narodne banke Srbije da će se žaliti na takvu odluku, Dana Spinat kaže da će pre iznošenja konačnog stava EK ovim povodom morati da se kosultuje sa kolegama koje se bave evrom, ali i spoljnim poslovima EU.

Prošle godine, EK je zbog protesta Srbije sa svoje informativne stranice o Hrvatskoj uklonila recenicu u kojoj se Tesla opisuje kao "poznati Hrvat", ali je ostavila deo u kome se navodi da je Tesla "rođen u Smiljanu", što pripada "današnjoj Hrvatskoj".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.