DIREKTOR CIA: Moguće da je Rusija odgovorna za širenje Havanskog sindroma!
Vilijam Berns, Foto: Printscreen/Youtube

izjasnio se

DIREKTOR CIA: Moguće da je Rusija odgovorna za širenje Havanskog sindroma!

Šef CIA je rekao da od 2016. godine registrovano nekoliko stotina slučajeva „Havanskog sindroma“ u američkoj vladi i kod američkih diplomata u svetu

Objavljeno:

Direktor CIA Vilijam Berns izjavio je da Rusija možda stoji iza neobjašnjivih zdravstvenih problema američkih diplomata koje zovu još i tzv. Havanskim sindromom, ali zbog nedostatka podataka nije moguće izvući konkretne zaključke.

„Moguće da je Rusija odgovorna. Ali ne mogu, ne želim da iznosim pretpostavke, jer ne možemo da dođemo do konkretnih zaključaka u vezi s tim ko bi to mogao da bude. Ima nekoliko mogućnosti“, rekao je direktor CIA za američki nacionalni radio.

Kako je dodao, CIA se ozbiljno bavi ovim problemom i angažovan je tim ljudi pod komandom iskusnog oficira koji je pre 10 godina predvodio potragu za Osamom bin Ladenom koji je usredsređen na pitanja – ko i zašto.

Šef CIA je rekao da od 2016. godine registrovano nekoliko stotina slučajeva „Havanskog sindroma“ u američkoj vladi i kod američkih diplomata u svetu.

Prvi put je otkriven na Kubi 2016. godine, a po glavnom gradu te zemlje je i dobio ime. Američke i kanadske diplomate u Havani žalile su se na simptome koji su se manifestovali vrtoglavicom, gubitkom ravnoteže, sluha i anksioznošću, kao i nečim što su pacijenti opisali kao „kognitivna magla“.

Sjedinjene Države optužile su Kubu za „zvučne napade“, što je Havana snažno negirala.

Bonus video:

01:49

Politički analitičar o ulozi Makrona u procesu pregovora Beograda i Prištine

(Espreso / Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.