DANSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Ratni brodovi Irana u Baltičkom moru, hiljadama kilometara od kuće, na putu za Rusiju
Ratni brod, Foto: Beta/Damir Banda

NA PARADU

DANSKA VOJSKA SAOPŠTILA: Ratni brodovi Irana u Baltičkom moru, hiljadama kilometara od kuće, na putu za Rusiju

Danas je iranska državna novinska agencija IRNA izvestila je da će zapovednik Ratne mornarice, admiral Hosein Hanzadi, biti na toj pomorskoj paradi na poziv ruskog ministra odbrane, ali pod uslovom da "ruski planirani program bude u skladu s planovima Ratne flote Irana"

Objavljeno:

Danska vojska je danas saopštila da je uočila iranski ratni brod, razarač, i veliki brod za podršku kako plove Baltičkim morem, verovatno na putu za Rusiju, na predstojeću paradu.

Ministarstvo odbrane Danske je objavilo fotografije novog iranskog razarača domaće proizvodnje "Sahand" i broda za prikupljanje obaveštajnih podataka "Makran" kako plove pored danskog ostrva Bornholm. Fotografije je napravilo ;Ratno vazduhoplovstv Danske.

"Pretpostavlja se da su na putu ka godišnjoj pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu", objavila je Vojska Danske.

Danas je iranska državna novinska agencija IRNA izvestila je da će zapovednik Ratne mornarice, admiral Hosein Hanzadi, biti na toj pomorskoj paradi na poziv ruskog ministra odbrane, ali pod uslovom da "ruski planirani program bude u skladu s planovima Ratne flote Irana".

Očekuje se da će se pomorska parada održati u nedelju, prenose ruski državni mediji.

Dva iranska broda snimljena kod Danske su još u maju isplovila iz svoje luke Bandar Abas.

Fotografije kompanije "Maxar Technologies" od 28. aprila pokazuju da je na palubi "Makrana" sedam iranskih čamaca za brzi napad, koja obično koriste snage paravojne Revolucionarne garde. Na danskim vojnim fotografijama objavljenim danas, tih sedam čamaca se vidi pokriveno ciradom.

Sajt "Politico" je krajem maja, pozivajući se na neimenovane zvaničnike, pisao da je Venecuela konačno odredište dva iranska broda. Međutim, izgleda da su oni, umesto toga, oplovili afrički Rt dobre nade i nastavili ka severu tokom putovanja neobično dugog za Ratnu mornaricu Irana.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.