HAOS U IRANU OKO NESTAŠICE VODE I DALJE TRAJE: Policija pucala u vazduh prema demonstrntima!
Iran, Foto: AP

užas

HAOS U IRANU OKO NESTAŠICE VODE I DALJE TRAJE: Policija pucala u vazduh prema demonstrntima!

Objavljeni video materijal se podudara sa izveštajima dopisnika AP iz ove provincije, u kojoj žive Arapi koji se žale na diskriminaciju šiitskog autoritarnog režima

Objavljeno:

Iranska policija pucala je u vazduh prema demonstrantima, koji su na jugu zemlje, u provinciji Kuzestan, protestovali zbog nestašica vode.

U dosadašnjim protestima u Iranu poginula je najmanje jedna osoba, a na video snimku novinske agencije Aktivista za ljudska prava, vidi se kako jedan policijac puca u vazduh u Susangerdu, epicentru građanskog nezadovoljstva u provinciji Kuzestan, prenosi AP.

Objavljeni video materijal se podudara sa izveštajima dopisnika AP iz ove provincije, u kojoj žive Arapi koji se žale na diskriminaciju šiitskog autoritarnog režima.

Zamenik guvernera Kuzestana zadužen za bezbednosna pitanja potvrdio je da je u nemirima poginula najmanje jedna osoba, a državna agencija IRNA prenosi zvanične optužbe na račun "pobunjenika".

Arapski separatisti dugo su već aktivni u Kuzestanu, koji je nekadašnji irački lider Sadam Husein pokušao da zauzme tokom rata sa Iranom 1980-tih godina.

Separatisti iz Kuzestana odgovorni su za napad na vojnu paradu 2018. godine kada je poginulo najmanje 25 ljudi.

Bonus video:

02:09

Protesti u Crnoj Gori

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.