SAMI SEBI NAPRAVILI PROBLEM: Brazilski zdravstveni sistem u velikom problemu zbog vakcina!
Vakcinacija, Foto: Profimedia

loše

SAMI SEBI NAPRAVILI PROBLEM: Brazilski zdravstveni sistem u velikom problemu zbog vakcina!

Prema procenama čak 31 milion Brazilaca nije završio proces revakcinacije

Objavljeno:

Sa velikim problemom suočava se brazilski zdravstveni sistem, zbog odluke da ne čuva u zalihama drugu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Vinisijus Kruz primio je svoju prvu dozu u maju, a kada je došao red na revakcinaciju, njegov zahtev je odbijen, uz obrazloženje da na stanju trenutno nemaju dovoljnu količinu vakcina.

Pokušao je da je pronađe u nekoliko domova zdravlja širom Sao Paola, međutim rezultat je bio isti.

- Niko nije imao vakcinu za mene. Nigde nisam mogao da je nađem. Isto se dogodilo i sutradan i dan nakon toga. Na kraju sam ipak dobio drugu dozu, ali sam shvatio da smo u velikom problemu - rekao je Kruz.

Prema procenama, čak 31 milion Brazilaca nije završio proces revakcinacije, a problem je nastao zbog odluke da se druga doza ne čuva u zalihama, već da se sve vakcine upotrebe odmah.

Uzdali su se Brazilci u isporuku kineskih vakcina, koje kasne sa dostavom, a lideri južnoameričke zemlje odbili su američkog proizvođača "Fajzer".

Neki stručnjaci strahuju da bi duže čekanje moglo da omete efekte kineske vakcine, koja je već možda manje efikasna u sprečavanju ozbiljnijih slučajeva koronavirusa.

Bonus video:

01:04

ESPRESO ANKETA: Koji je vaš stav po pitanju vakcinacije?

(Espreso / Nova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.