TRAMP SE OBRUŠIO NA SENATORA MEKONELA, PA PREŠAO NA KORONU: Pre virusa bilo bi me i LINKOLN teško dobio!
Donald Tramp, Foto: EPA/ Al Drago

neverovatno

TRAMP SE OBRUŠIO NA SENATORA MEKONELA, PA PREŠAO NA KORONU: Pre virusa bilo bi me i LINKOLN teško dobio!

Mislim da bi bilo teško da se Džordž Vašington vratio iz mrtvih i izabrao Abrahama Linkolna za svog potpredsednika - mislim da bi bilo veoma teško da me pobede

Objavljeno:

Donald Tramp napao je senatora Miča Mekonela (R-Kentucki) zbog odbijanja da ukine filibaster- sada glavne prepreke demokratama i požalio se da su bivši saveznici dozvolili Džou Bajdenu da mu ukrade predsedničku funkciju.

„On je glupa osoba“, rekao je bivši predsednik o Mekonelu u intervjuu koji je u ponedeljak objavio Vaniti Fair. „Mislim da nije dovoljno pametan. Dodao je, „Pokušao sam da ubedim Miča Mekonela da se reši filibastera, da ga ukine, tako bismo dobili sve, a on je bio prepreka i nije to učinio“.

Mekonel, bivši lider većine u Senatu, nije bio jedina meta Trampovog gneva u intervjuu, koji se održao u martu u njegovom odmaralištu Mar-a-Lago na Floridi i bio je gotov za knjigu od strane dva novinara Vašington posta. Na meti su se našli i bivši potpredsednik Majk Pens i državni tužilac Bil Bar, jer im je Tramp zamerio što nisu uspeli da zaustave ono što je nazvao „najvećom prevarom koja je ikada počinjena u ovoj zemlji“ - Bajdenovom pobedom na predsedničkim izborima 2020. godine.

Pens, koji će se verovatno kandidovati za predsednika 2024. godine, opirao se pritisku Trampa da blokira kongresno pveravanje Bajdenove pobede 6. januara. Pens je trebao da ospori rezultate nekoliko država i da ih pošalje nazad zakonodavcima u tim krajevima da reše problem, rekao je Tramp.

„Mislim da potpredsednik Sjedinjenih Država mora zaštititi Ustav Sjedinjenih Država“, rekao je. „Ne verujem da bi trebalo da bude samo statua koja ove glasove dobija od država i odmah ih predaje. Ako vidite prevaru, onda verujem da imate obavezu da uradite jednu od niza stvari. “

Bar nije pravilno istražio izbornu prevaru, poput slanja agenata FBI-a u Gruziju da istraže operacije prebrojavanja glasova okruga Fulton, rekao je Tramp. Izjavio je da je Bar postao iscrpljen i preosetljiv na kritike medija nakon što je u početku dobro obavio posao sa „ruskom podvalom“.

„Po mom mišljenju Bil Bar me na kraju nije ispoštovao, i zato je dao izjavu o izborima jer nije znao“ da se nije dogodila masovna izborna prevara, rekao je Tramp, dodajući: „Počeo je kao veliki patriota, ali ne verujem da je tako završio“.

Tramp je ukazao na druge "negativce", uključujući Vrhovni sud SAD-a - a posebno sudiju Bretta Kavanaugh-a, kao i guvernera Arizone Doug Ducei-a zbog omogućavanja Bajdenove pobede. A dalje je nastavio sa Mekonelom, rasturio je republikance kao što su bivši predsednik američkog doma Paul Rian, senator Mitt Romnei (Utah) i pokojni John McCain (Arizona) jer su mu ometali dnevni red dok je bio na funkciji.

Još jedan krivac, istakao je Tramp, bila je pandemija Covid-19. Pre izbijanja virusa, sebe je doživljavao kao „nenadmašnog“, bez obzira na to sa koliko snažnim kandidatom bi se mogao suočiti 2020. godine.

Mislim da bi bilo teško da se Džordž Vašington vratio iz mrtvih i izabrao Abrahama Linkolna za svog potpredsednika - mislim da bi bilo veoma teško da me pobede.

Iako nije izrazio žaljenje zbog postupanja sa pandemijom, Tramp je kritikovao dvojicu svojih najboljih savetnika za zdravstvo Bele kuće, dr. Anthoni Fauci i Dr. Deborah Birk. Fauci je bio „samopromotor“ koji je „pogrešio u svemu“, rekao je, dok je Birk toliko preterano posezao za ograničenjima socijalnog udaljavanja da bi „da je sve do nje, sve bilo zauvek zatvoreno“.

Tramp je zažalio zbog prošlogodišnjih nereda u velikim američkim gradovima, rekavši: „Mislim da bih to ponovio, odmah bih doveo vojsku“.

Bivši predsednik je takođe zažalio što su neke od njegovih pristalica 6. januara nasilno ušle u Kapitol. Rekao je da želi da se njegove pristalice masovno okupljaju van Kapitola u znak protesta zbog potvrđivanja lažnih izbornih rezultata, ali da ne ulaze u zgradu.

„Lično, ono što sam želeo je ono što su i oni želeli“, rekao je. "Pojavili su se samo da bi pokazali podršku, jer verujem da su izbori namešteni na nivou kakav nikada nije bilo namešteno."

Bivši saveznici, koji nisu uspeli da pokažu dovoljnu podršku tokom bitke oko izbornih rezultata očigledno se neće vratiti u Trampove blagodati, ako bi to trebalo da učine. U tu kategoriju spada bivša guvernerka Južne Karoline Nikki Halei, koju je Tramp imenovao za ambasadorku u Ujedinjenim nacijama.

„Nikki Halei toliko želi da dođe ovde“, rekao je Tramp. „Dala je malo gadnih izjava. Ubila ju je stranka. Kad loše govore o meni, stranka nije zadovoljna zbog toga “.

Bivši guverner Nju Džersija Chris Christie, koji je bio No. Dva izbora koji će postati njegov potpredsednički kandidat za 2016. godinu, verovatno više neće biti na užem izboru ako se Tramp kandiduje 2024. „Chris je bio veoma nelojalan, ali to je u redu“, rekao je Trump.

Imati Trampov blagoslov ostaje dragoceno za republikanske tražioce kancelarija. Kao što je i sam Tramp primetio, dugačak niz političara GOP-a krenuo je put Mar-a-Laga da traže njegovu podršku za razne pozicije. Čak je i Mekonel u februaru rekao da će "apsolutno" podržati Trampa kao predsedničkog kandidata stranke za 2024. godinu.

Senator iz Kentakija optužio je Trampa za „sramotno zanemarivanje dužnosti“ zbog njegovih postupaka koji su doveli do pobune na Kapitolu, ali je ublažio svoj stav nakon što je anketa pokazala da će 46% republikanskih glasača napustiti GOP ako bi Trump pokrenuo novu stranku.

(Espreso/Rt.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.