HANS KLUGE PROTIV POPUŠTANJA MERA: Manje od TREĆINE Evrope vakcinisano, uključujući i Rusiju!
Hans Kluge, Foto: EPA-EFE/IDA GULDBAEK ARENTSEN

VAKCINACIJA

HANS KLUGE PROTIV POPUŠTANJA MERA: Manje od TREĆINE Evrope vakcinisano, uključujući i Rusiju!

Kluge je komentarisao da je nejednakost vakcina širom regiona najveći izazov i dodao da, Delta soj uzrokuje porast slučajeva i hospitalizacij

Objavljeno:

Manje od jedne trećine celokupne populacije Evrope, uključujući i Rusiju je potpuno vakcinisano protiv kovida, rekao je danas direktor SZO za region Evrope Hans Kluge.

Trenutno je 41 odsto stanovnika u Evropi primilo jednu dozu vakcine dok je 29 odsto potpuno vakcinisano, piše Tas s.

Kluge je komentarisao da je nejednakost vakcina širom regiona najveći izazov i dodao da, Delta soj uzrokuje porast slučajeva i hospitalizacije i da u lokalnom kontekstu treba prilagoditi mere i obezbediti brze vakcinacije.

- Često me pitaju kada će se završiti ova pandemija. Kratki odgovor je da je to na tebi i da je u rukama pojedinaca i vlade. Znamo šta funkcioniše, imamo dokaze, ima nade. Zaštita sebe i drugih presudna je za podrivanje ove pandemije. Došli smo daleko i sada ne smemo da odustanemo - rekao je Kluge.

"Protiv sam ublažavanja restriktivnih mera"

Takođe, Kluge je objasnio da je protiv ublažavanja restriktivnih mera zbog pandemije korona virusa.

Kluge je dodao da nakon više od godinu dana pritiska na zdravstvene sisteme, školovanje i sredstva za život, ne možemo sebi da priuštimo da napravimo istu grešku, prenosi Tas s.

Dodao je da je primetio da iako se vakcinacija nastavlja brzo širom Evrope, a veliki udeo stanovništva ostaje nevakcinisan, dok visoko prenosiva Delta varijanta kruži.

- U isto vreme mi vidimo ublažavanje mera koje vode ka porastu kovid-19, gde stope vakcinacije nisu visoke, posebno među najugroženijima, što se pretvara u povećanu hospitalizaciju - dodao je Kluge.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.