HAOS U IRANU: Zbog protesta nestašice vode jedan mladić nastradao!
Iran, Foto: Printscreen/Youtube

tragedija

HAOS U IRANU: Zbog protesta nestašice vode jedan mladić nastradao!

Iran se suočava sa najgorom sušom u poslednjih 50 godina, a protesti su izbili zbog nestašica vode u nekoliko gradova i mesta u naftom bogatoj provinciji Kuzestan

Objavljeno:

Jedan mladić je ubijen tokom druge noći protesta zbog nestašice vode na jugozapadu Irana, izjavio je jutros lokalni zvaničnik i za pucnjavu optužio naoružane demonstrante, javila je državna novinska agencija IRNA.

Iran se suočava sa najgorom sušom u poslednjih 50 godina, a protesti su izbili zbog nestašica vode u nekoliko gradova i mesta u naftom bogatoj provinciji Kuzestan.

U izveštaju Rojtersa se navodi da nestašica vode nije pogodila samo domaćinstva već je opustošila poljoprivredu i stočarstvo i dovela do nestanka električne energije.

"Tokom skupa, izgrednici su pucali u vazduh da bi isprovocirali ljude, ali na nesreću jedan metak pogodio je jednog mladića i ubio ga", rekao je Omid Sabripur, šef gubernije u gradu Ssadegan.

Na video snimcima objavljenim na društvenim mrežama čuju se pucnji, vide se demonstranti koji pale automobilske gume kako bi blokirali puteve i snage bezbednosti koje pokušavaju da rasteraju ogorčene građane.

Tokom protesta ljudi su oštro prozivali vrhovnog verskog vođu Irana ajatolu Alijem Hamneijem i skandirali Smrt diktatoru i Smrt Hamneiju.

Poslednjih nedelja hiljade radnika u ključnom iranskom energetskom sektoru takođe su održali proteste tražeći bolje plate i radne uslove na gasnim poljima i nekim rafinerijama u velikim gradovima juga Irana.

Bonus video:

04:22

MUP OBJAVIO VIDEO: Evo šta se sve sinoć događalo ispred Skupštine (VIDEO)

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.