UKRAJINI JE UPRAVO STIGLO MOĆNO NAORUŽANJE, RUSIJI NEĆE BITI SVEJEDNO: Stigao "BAJRAKTAR TB2"
Dron, Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

neverovatno

UKRAJINI JE UPRAVO STIGLO MOĆNO NAORUŽANJE, RUSIJI NEĆE BITI SVEJEDNO: Stigao "BAJRAKTAR TB2"

Ranije je pres-služba vodećeg proizvođača turskih dronova, kompanija Bajkar, saopštila da je Ukrajina kupila turske udarne dronove "bajraktar", preneo je Sputnjik

Objavljeno: 17:19h

Ratna mornarica Ukrajine dobila je prvi udarni dron "bajraktar TB2" iz Turske, saopštila je pres-služba Ministarstva odbrane zemlje.

"Prvi bespilotni kompleks Bajraktar TB2 za ratnu mornaricu isporučen je Ukrajini. U bazi vršimo završna testiranja kompleksa. Dobićemo efikasno osmatranje i pokrivanje obale i voda Crnog i Azovskog mora, kao i mogućnost gađanja nadvodnih i kopnenih objekata protivnika visoko preciznim sredstvima", navelo je Ministarstvo odbrane na Fejsbuku.

Ranije je pres-služba vodećeg proizvođača turskih dronova, kompanija Bajkar, saopštila da je Ukrajina kupila turske udarne dronove "bajraktar", preneo je Sputnjik.

Ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba je saopštio da Kijev namerava da koristi letelice za "obuzdavanje" Rusije i zaštitu svoje teritorije.

Šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu rekao je da njegova država prodaje Ukrajini dronove i da sporazum nije usmeren protiv Rusije.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.