APOKALIPSA U NEMAČKOJ: Nevreme odnelo čak 20 života, 50 nestaih u poplavama! (VIDEO)
Nemačka, Foto: Profimedia

KATASTROFA

APOKALIPSA U NEMAČKOJ: Nevreme odnelo čak 20 života, 50 nestaih u poplavama! (VIDEO)

Najgore su pogođene pokrajine Severna Rajna Vestfalija i Rajna-Palatinat, gde je palo 148 litara kiše po kvadratnom metru

Objavljeno:

Prema poslednjim podacima najmanje 20 osoba je poginulo,a 50 se vodi kao nestalo usled poplava koje su pogodile Nemačku nakon snažnog nevremena u noći između srede i četvrtka.

Najgore su pogođene pokrajine Severna Rajna Vestfalija i Rajna-Palatinat, gde je palo 148 litara kiše po kvadratnom metru.

Na teren su izašle brojne spasilačke službe koje prebaciju stanare uništenih kuća i zgrada na sigurno. Uplašeni građani su spas potražili na krovovima kuća i zgrada.

Nezapamćeno nevreme je pogodilo i države Saksoniju i Bavarsku. Samo u Diseldorfu je bilo više od 350 poziva ugroženih građana koji su tražili pomoć od spasilačkih službi

U najugroženijim oblastima železnički, drumski i rečni saobraćaj je u prekidu. Uništeno je na desetine kuća i automobila, a oštećeno je i nekoliko mostova. Reke su usled obilnih padavina brzo nabujale i bujica je nosila sve pred sobom.

U gradiću Šuld u regiji Ajfel, na granici prema Belgiji i Luksemburgu, usled poplava je srušeno nekoliko kuća u kojima je živelo 30 ljudi i za njima se još traga. tokom operacija spasavanja u pokrajini Severna Rajna Vestfalija poginula su dva policajca tokom operacije spasavanja.

Grad Hagen kroz koji prolaze četiri reke je među najviše oštećenima. Nadležni su pozvali stanovnike iz nižih delova grada da se evakuišu. Grad je posetio i Armin Lašet, kandidat vladajuće koalicije za kancelara.

Bez struje je u regionu ostalo više od 200.000 građana. Nevreme je načinilo i veliku štetu u susednoj Belgiji. Meteorolozi su najavili da će kiša nastaviti da pada u većem delu zemlje još par dana.

Nevreme i u Slovačkoj: Bez struje 30.000 domaćinstava

Nevreme u noći između srede i četvrtka izazvalo je prekid u napajanja strujom u centralnoj Slovačkoj i ostavilo više od 30.000 domaćinstava bez struje, izjavio je portparol energetskog preduzeća Miroslav Gejdos.

Snabdevanje je ubrzo nastavljeno, ali je preko 9.000 domaćinstava i dalje je isključeno sa mreže. Najozbiljnije pogođeni okruzi su Rimavska Sobota i Poltar, kao i regioni Liptov i Povazie.

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.