GRADONAČELNIK MAJAMIJA SUARES: "Bombardovati KUBU kao KOSOVO"!
Kuba, Foto: Profimedia

ŠTA ĆE BITI?

GRADONAČELNIK MAJAMIJA SUARES: "Bombardovati KUBU kao KOSOVO"!

Gradonačelnik je televiziji "Foks njuz" saopštio da Vašington treba da izuči različite opcije pritiska na Havanu

Objavljeno:

Gradonačelnik američkog grada Majamija Frensis Suares smatra da SAD treba da vojno intervenišu na Kubi radi zbacivanja aktuelnog režima.

Gradonačelnik je televiziji "Foks njuz" saopštio da Vašington treba da izuči različite opcije pritiska na Havanu.

"Treba razgovarati i i to uzeti kao potencijalnu opciju, kao jednu od mnogih drugih opcija", naglasio je Frensis.

Međutim, nešto kasnije, Suares je malo ublažio svoju prvobitnu izjavu: nije pozivao na vazdušni napad na Kubu, već je samo naveo primere reakcije SAD na događaje u svetu.

"Jedan od primera je vazdušni napad na Kosovo za vreme administracije Klintona", objasnio je Suares, misleći na bombardovanje Jugoslavije 1999. godine.

On je dodao da ne poziva na konkretne korake, ali da su "ljudi u Majamiju veoma zabrinuti" time što američke vlasti ništa ne preduzimaju.

"Da budem jasan: ne propagiram konkretnu strategiju, nisam vojni ekspert niti predstavnik vojske. Nemam podatke niti analize koje ima vojska. Naša vojska će donositi odluke. Verujem, javno ili ne, ali takve diskusije se vode", objasnio je gradonačelnik Majamija.

Prvi veliki protesti su se dogodili 11. jula u deset administrativnih jedinica Kube, u kojima je učestvovalo hiljade ljudi. Zahtevi protestanata su „održavanje slobodnih izbora“ i rešavanje socijalnih problema. Pristalice vlade i komunista su nakon poziva predsednika izašli na ulice i organizovali okupljanja u kubanskim gradovima.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.