PROTESTI NA KUBI DONOSE OPASNOST: Povećavaju rizik od širenja korone!
Kuba, Foto: Profimedia

pandemija

PROTESTI NA KUBI DONOSE OPASNOST: Povećavaju rizik od širenja korone!

PAHO je pozvala Kubance i turiste koji posećuju ovu karipsku zemlju da izbegavaju gužve, motre na simptome kovida-19 i poštuju higijenske mere, uključujući nošenje maski i često pranje ruku

Objavljeno:

Protesti na Kubi povećavaju rizik od prenošenja i širenja kovida-19, posebno zbog trenutno velikog broja slučajeva zaraženih u toj zemlji i širenja zaraznije delta varijante, saopštila je danas Pan Američka zdravstvena organizacija (PAHO).

PAHO je pozvala Kubance i turiste koji posećuju ovu karipsku zemlju da izbegavaju gužve, motre na simptome kovida-19 i poštuju higijenske mere, uključujući nošenje maski i često pranje ruku, preneo je Rojters.

Nezadovoljni lošom ekonomskom situacijom, nestašicama hrane i lekova, prekidima isporuka struj, visokim cenama i načinom na koji je vlada upravljala epidemiološkom krizom, hiljade Kubanaca priključile su se demonstracijama širom Kube.

Više desetina ljudi je uhapšeno tokom najvećih protesta koji su se na Kubi dogodili u poslednjih nekoliko decenija, jedna osoba je poginula, a nekoliko građana i pripadnika bezbednosnih snaga je povređeno na protestu u predgrađu Havane u ponedeljak, potvrdili su ranije lokalni mediji.

Bonus video:

01:31

PRETI NAM LAMBDA SOJ KORONE, A MLADI ODBIJAJU DA SE VAKCINIŠU: Masku nose estetski, a stranci HRLE na naše punktove po vakcinu!

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.