MARIJA ZAHAROVA: Berlin upozorava na kriminal na KiM, a naoružava ga!
Marija Zaharova, Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

UPOZORENJE!

MARIJA ZAHAROVA: Berlin upozorava na kriminal na KiM, a naoružava ga!

Takav opis situacije nazvala je apsolutno poštenim u, kako je navela, kriminalnom regionu koji neki nazivaju "zemljom mogućnosti", a drugi "crnom rupom"

Objavljeno:

Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da su kontradiktorne akcije Nemačke na Kosovu i Metohije, jer Berlin, kako navodi, s jedne strane upozorava na organizovani kriminal na KiM, a s druge strane isporučuje velike količine naoružanja Prištini.

Zaharova je na svom nalogu na Telegramu navela da je u medijima procurilo pismo proizvođača naoružanja "Hekler i Koh" i Federalnog saveta bezbednosti Nemačke o planovima da se pokrajini Kosovu i Metohiji isporuči još jedna partija automatskog oružja, u vrednosti od preko pola miliona evra.

"Ponavljam: 'još jedna', što znači da ovo nije prva (isporuka oružja)", ukazala je Zaharova, a prenosi Sputnjik.

Ona je naglasila da je, s druge strane, na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Nemačke, u delu o preporucima za posete stranim državama, o tzv. Kosovu napisano da je tamo široko rasprostarnjen organizovani kriminal, da se u privatnim rukama nalazi više stotina hiljada jedinica nelegalnog lakog oružja, kao i da su faktori koji ogranicavaju njihovu upotrebu nisk.

Takav opis situacije nazvala je apsolutno poštenim u, kako je navela, kriminalnom regionu koji neki nazivaju "zemljom mogućnosti", a drugi "crnom rupom".

"To se često dešava, kada se uz pomoć zapadnih pokrovitelja namerno i sa ciljem, bez bilo kakve pravne osnove, suverena država podvrgava nasilnom cepanju", naglasila je Zaharova.

Zaharova je ocenila da su novinari nemačkog lista Nojes Dojčland "pronašli znake lakog razdvajanja ličnosti u sopstvenoj vlasti".

Bonus video:

01:30

MALI KORAK ZA NERU, A VELIKI ZA PSE U SRBIJI: Ovaj slatki mešanac je PRVI pas koji je legalno ušao u poštu!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.