PPOTVRĐENO, BELGIJANKA BILA ZARAŽENA SA DVA SOJA U ISTO VREME! Sve čega su se lekari plašili se ostvarilo
Korona virus/ilustracija, Foto: Printscreen

strašno

PPOTVRĐENO, BELGIJANKA BILA ZARAŽENA SA DVA SOJA U ISTO VREME! Sve čega su se lekari plašili se ostvarilo

Istraživači smatraju da tom slučaju, iako nije bilo drugih prijavljenih slučajeva koinfekcije, verovatno posvećeno nedovoljno pažnje

Objavljeno:

Belgijanka stara 90 godina, koja je preminula nakon što se zarazila korona virusom, imala je i alfa i beta varijantu virusa, saopštili su istraživači.

Kako prenosi Gardijan, žena nije bila vakcinisana, a primljena je u bolnicu u gradu Alst u martu i istog dana utvrđeno je da je pozitivna na korona virus. U početku joj je nivo kiseonika u krvi bio dobar, ali joj se stanje brzo pogoršalo i umrla je nakon pet dana.

Utvrđeno je da je zaražena i alfa i beta sojem korona virusa. Istraživači su rekli da su obe varijante virusa u to vreme bile prisutne u Belgiji i da se žena verovatno zarazila različitim sojevima od dve različite osobe.

Nije poznato kako je došlo do inficiranja i ne zna se da li je brzom pogoršanju stanja preminule žene doprinelo to što je bila zaražena sa obe varijante korona virusa.

Istraživači smatraju da tom slučaju, iako nije bilo drugih prijavljenih slučajeva koinfekcije, verovatno posvećeno nedovoljno pažnje.

Naglašeno je da je potrebno sprovesti više studija kako bi se utvrdilo da li infekcija sa više varijanti utiče na klinički tok kOVID-19 i da li ugrožava efikasnost vakcinacije.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.