POČELA KOMEMORACIJA STRADALIMA U SREBRENICI Okupljenima će se obratiti veliki broj zvaničnika iz regiona i sveta
Srebrenica, Foto: EPA-EFE/FEHIM DEMIR

počelo je

POČELA KOMEMORACIJA STRADALIMA U SREBRENICI Okupljenima će se obratiti veliki broj zvaničnika iz regiona i sveta

Zamenik predsedavajućeg Parlamentarne Grupe saudijsko-bosanskog prijateljstva Sad Bin Saleh Al-Sabti, kao i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji

Objavljeno:

Komemoracija stradalima u Srebrenici je počela u 11 sati himnom Bosne i Hercegovine, a prisutnima će se obratiti predstavnici stradalih kao i bosanskohercegovački i svetski zvaničnici.

Delegacija Crne Gore donela je spornu Rezoluciju o zabrani negiranja genocida u Srebrenici.

Okupljenima će se obratiti predsednik Organizacionog odbora za obeležavanje 11. jula 1995. godine Hamdija Fejzić, kao i Muhamed Avdić predstavnik porodica koje još traže svoje najmilije te Kada Hotić predstavnica majki Srebrenice.

Videoporukom obratiće se ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Erik Nelson i predsednik Predsednik Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove.

Zamenik predsedavajućeg Parlamentarne Grupe saudijsko-bosanskog prijateljstva Sad Bin Saleh Al-Sabti, kao i evropski komesar za proširenje Oliver Varheji.

Na komemoraciji će se videoporukom obratiti i ministar spoljnih poslova Republike Sjeverne Makedonije Bujar Osmani, dok će poruku ministra spoljnih poslova Islamske Republike Iran Javada Zarifa pročitati njegov specijalni izaslanik Muhamed Ebrahim Taherian.

Predviđeno je i video obraćanje predsednika Skupštine Crne Gore Alekse Bečića, predsednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i predsednika Republike Turske Redžepa Tajipa Erdogana.

Komemorativnu sednicu u Potočarima obraćanjem će zaključiti član Predsedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović.

Ove godine u Potočarima biće pokopani posmrtni ostaci 19 žrtava.

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.