ZVUČI BIZARNO, ALI JE ŽIVA ISTINA! Japanci već 15 godina svako veče na malim ekranima gledaju VEOMA ČUDNU EMISIJU
Japanka koja trči uzbrdo, Foto: Foto: Youtube/全力レモン

zašto?

ZVUČI BIZARNO, ALI JE ŽIVA ISTINA! Japanci već 15 godina svako veče na malim ekranima gledaju VEOMA ČUDNU EMISIJU

Emisija svaki put ima različitu protagonistkinju, obično mladu glumicu, medijsku ličnost

Objavljeno:

Većina Japanaca svako veče već 15 godina seda kraj malih ekrana kako bi šest minuta posmatrala jednu ženu koja trči ulicom uzbrdo.

Tematika emisije i oduševljenost Japanaca zvuče bizarno, ali to je živa istina. Zenryokuzaka TV Asahi jedna je od najdugovečnijih japanskih televizijskih emisija, što je pomalo čudno s obzirom na njenu jednostavnu premisu.

Svaka epizoda traje ne više od šest minuta, uključujući uvodnu i završnu špicu i fokusira se isključivo na glavnu akterku dok trči ulicom.

Emisija svaki put ima različitu protagonistkinju, obično mladu glumicu, medijsku ličnost ili zabavljačicu i snima se na različitim lokacijama u Tokiju ili obližnjim opštinama, a jedini uslov je da ulica bude strma, kako bi učesnice mogle da trče uzbrdo.

Ipak, autori emisije su ovog leta promenili nešto važno – aktera. Prvi put publika je mogla da u glavnoj ulozi gleda muškarca, glumca Riosukea Mijuru, što nije naišlo na pozitivne reakcije.

Izgleda je caka popularnosti ove emisije kratke forme upravo u tome da žene trče uzbrdo, tako da novine iz Tokija već najavljuju povratak na staru, oprobanu metodu privlačenja gledalaca.

(Espreso/Objektiv/Oddity central)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.