UN OSUDIO UBISTVO PREDSEDNIKA HAITIJA: Počinioci ovog zločina moraju biti izvedeni pred lice pravde
UN/Ilustracija, Foto: Lauret Gilleron

tuga

UN OSUDIO UBISTVO PREDSEDNIKA HAITIJA: Počinioci ovog zločina moraju biti izvedeni pred lice pravde

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild je nakon sastanka sa svojim kolegom, ambasadorom Haitija u UN, poručila da "odgovorni za ovaj gnusni čin moraju biti izvedeni pred lice pravde"

Objavljeno:

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš osudio je ubistvo predsednika Haitija Žovnela Moiza, dok je Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija izrazio šok, duboku tugu i saosećanje.

"Počinioci ovog zločina moraju biti izvedeni pred lice pravde. Ujedinjene nacije će i dalje biti uz Vladu i narod Haitija", izjavio je danas Guterešov portparol Stafan Dižarik, prenosi Rojters.

Ambasador Francuske u UN Nikola de Rivijer, predsedavajući SB UN tokom ovog meseca, rekao je da će se sutra verovatno sastati SB kako bi se detaljnije informisao o atentatu na predsednika Moiza.

"Svi smo znali da je politička i bezbednosna siruacija na Haitiju osetljiva i teška, ali sada preti još veća opasnost nego ranije", rekla je novinarima irska ambasadorka u UN Džeraldina Bajrni Nejson.

Američka ambasadorka u Ujedinjenim nacijama Linda Tomas-Grinfild je nakon sastanka sa svojim kolegom, ambasadorom Haitija u UN, poručila da "odgovorni za ovaj gnusni čin moraju biti izvedeni pred lice pravde".

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.