OPOZVAN BELGIJSKI AMBASADOR U SEULU: Nakon novog incidenta sa njegovom suprugom!
Sofi Vilems, Foto: Printscreen/Youtube

odmah da se vrati

OPOZVAN BELGIJSKI AMBASADOR U SEULU: Nakon novog incidenta sa njegovom suprugom!

Trebalo je da se vrati u Belgiju ovog meseca, rekao je danas jedan diplomatski izvor, ali rasprava u parku je dovela do toga da se boravak para dodatno skrati

Objavljeno:

Belgijska ministarka spoljnih poslova Sofi Vilmes zatražila je danas da se odmah u vrati nazad ambasador u Seulu posle novog incidenta sa njegovom suprugom.

Diplomatski izvor u Briselu potvrdio je za Frans pres informaciju koju je javio portal Politiko (Politico).

Sjang Sueći, supruga belgijskog ambasadora Petera Leskujea (Lescouhier) imala je raspravu u ponedeljak sa čistačem u parku u Seulu. Prema Politiku čak je došlo i do udaraca jer ona navodno nije mogla da podnese da je "slučajno" zakači metla.

Rasprava se loše završila mada žrtva nije uložila tužbu, rekao je jedan belgijski diplomatski izvor.

Obzirom na tu novu situaciju šefica belgijske diplomatije zatražila je vraćanje ambasadora, saopštila je njena služba. U saopštenju se ne govori o okolnostima incidenta već se odluka o vraćanju ambasadora opravdava željom Belgije da održi "izvanredne odnose sa Republikom Korejom".

Radi s o drugom incidentu u Seulu u koji je uključena Leskujeova supruga u poslednja tri meseca.

U aprilu je južnokorejska policija optužila da je udarila dve prodavačice koje su je osumnjičile da krade u jednoj prodavnici odeće. Sam ambasador je rekao da je to "neprihvatljiv" gest i izvinio se za "agresiju" svoje supruge.

Taj slučaj je jako odjeknuo u Južnoj Koreji, zemlji gde se strogo poštuju zakoni.

Krajem maja Sofi Vilmes je najavila da će ovog leta okončati mandat Petera Leskujea koji je na položaju ambasadora u Seulu od 2018.

Trebalo je da se vrati u Belgiju ovog meseca, rekao je danas jedan diplomatski izvor, ali rasprava u parku je dovela do toga da se boravak para dodatno skrati.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.