RASTE ZABRINUTOST ZBOG BAJDENOVOG MENTALNOG ZDRAVLJA: Tražili da se podvrgne kognitivnom testu (VIDEO)
Džo Bajden, Foto: Profimedia

SPOSOBNOST

RASTE ZABRINUTOST ZBOG BAJDENOVOG MENTALNOG ZDRAVLJA: Tražili da se podvrgne kognitivnom testu (VIDEO)

Tramp je test uradio pod Džeksonovim nadzorom 2018. godine, a zatim je postigao savršen rezultat 30 od 30

Objavljeno:

Zabrinutost zbog Bajdenovog mentalnog zdravlja nedavno je pokrenulo nekoliko predstavnika republikanaca, koji su tražili od Bajdena da sledi primer bivšeg predsednika Donalda Trampa i uradi kognitivni test kako bi dokazao da je sposoban za predsednika.

Džo Bajden izgleda iznenađen kada je novinar u prodavnici na farmi King Orčards u Sentral Lejku u državi Mičigan pitao američkog predsednika o navodima da je Rusija imala ulogu u poslednjem hakerskom napadu.

- Sa najnovijim hakovanjem Rusa, da li biste rekli da to znači ... - započeo je novinar svoje pitanje, ali ga je Bajden prekinuo, rekavši da administracija nije sigurna "da su Rusi".

Razgovor je bio više nego pomalo neugodan s obzirom na to da je Bajden rekao da je upravo obavešten o tome, a zatim je iz jakne izvukao poruku stavljajući naočare: Reći ću vam šta su mi poslali.

Beleške su očigledno bile od male pomoći, jer Bajdenov odgovor nije pružio konkretne informacije.

Međutim, video je na društvenim mrežama naišao na masovne reakcije - od bezazlenih šala do ogorčenog sarkazma, pa čak i podsmeha, pri čemu su mnogi korisnici Interneta dovodili u pitanje Bajdenove kognitivne sposobnosti kao lidera zemlje.

Neki su, međutim, stali u odbranu predsednika, rekavši da Bajden samo pokušava da pruži tačne informacije i da ljudi preteruju.

Sredinom juna, kongresmen i bivši lekar Bele kuće Roni Džekson pozvao je predsednika Bajdena da se podvrgne kognitivnom testu i podeli rezultate sa američkim narodom, tvrdeći da je Bajdenov pad kognitivnih sposobnosti postao "očigledniji".

Pismo, objavljeno na Džeksonovoj veb stranici, potpisalo je 13 republikanskih članova Kongresa, insistirajući da bi Bajden trebalo da sledi Trampov primer, koji je briljirao u testu kognitivne procene u Montrealu, sprovedenom na zahtev njegovih političkih protivnika i medija dok je bio predsednik.

Tramp je test uradio pod Džeksonovim nadzorom 2018. godine, a zatim je postigao savršen rezultat 30 od 30.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.