PUTIN ŠALJE POMOĆ PREDSEDNIKU TADŽIKISTANA! Talibani sada kontrolišu 70 odsto granice!
Vladimir Putin, Foto: Printscreen/Youtube

OBRATIO SE

PUTIN ŠALJE POMOĆ PREDSEDNIKU TADŽIKISTANA! Talibani sada kontrolišu 70 odsto granice!

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko ponovio je to obećanje, navodeći da talibani sada kontrolišu veći deo granice na avganistanskoj strani

Objavljeno:

Ruski vojni helikopteri u Tadžikistanu ispalili su rakete vazduh-zemlja tokom današnje vežbe, a zvanična Moskva poručuje da su njene snage u toj zemlji potpuno opremljene kako bi pomogle obedbeđivanju granice sa Avganistanom.

Predsednik Tadžikistana Emomali Rahmon je u ponedeljak naložio mobilizaciju 20.000 vojnih rezervista kako bi ojačao granicu prema Avganistanu, nakon što je više od 1.000 pripadnika avganistanskih snaga bezbednosti pobeglo preko granice zbog napredovanja talibana, prenosi agencija Rojters.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je juče predsedniku Tadžikistana da će Moskva pomoći toj osiromašenoj bivšoj sovjetskoj republici da se, ako bude potrebe, izbori sa nedaćama nakon povlačenja NATO-a iz susednog Avganistana.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Andrej Rudenko ponovio je to obećanje, navodeći da talibani sada kontrolišu veći deo granice na avganistanskoj strani.

"Situacija je tamo prilično napeta, jer prema nekim izvorima, do 70 odsto tadžikistansko-avganistanske granice sada kontrolišu talibani", izjavio je Rudenko.

Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je juče da su dva helikoptera "MI-24" i dva vojno-transportna helikoptera učestvovala u vežbi u Tadžikistanu tokom koje su navođene rakete lansirane na više od 15 ciljeva.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.