RASTE BROJ ŽRTAVA NESREĆE NA FILIPINIMA! Avion je prevozio 96 vojnika, a život je izgubilo njih 50!
Filipini, Foto: Printscreen/Youtube

UŽAS

RASTE BROJ ŽRTAVA NESREĆE NA FILIPINIMA! Avion je prevozio 96 vojnika, a život je izgubilo njih 50!

U saopštenju filipinske vojske se navode izjave očevidaca koji tvrde da su neposredno pre pada avion videli kako vojnici iskaču iz letelice da bi se spasli moguće eksplozije

Objavljeno:

Broj žrtava jučerašnjeg pada aviona Lokid C-130 Herkules filipinskog vojnog vazduhoplovstva, porastao je na 50, saopštili su zvaničnici.

Transportni vojni avion je prevozio 96 vojnika i članova posade na jug Filipina, u provinciju Sulu, gde više godina traje sukob sa islamskim ekstremistima, ali tokom manevra sletanja piloti su promašili pistu, letelica se potom srušila u šumu kokosovih palmi i eksplodirala.

Predstavnik filipinske vojske, pukovnik Edgar Arevalo, potvrdio je ranije da vojno-transportni avion nije bio napadnut i istakao da su u fokusu nadležnih spasilačka akcija i istraga, preneo je ranije Rojters.

U saopštenju filipinske vojske se navode izjave očevidaca koji tvrde da su neposredno pre pada avion videli kako vojnici iskaču iz letelice da bi se spasli moguće eksplozije.

Na snimcima koje su na Tviteru objavili ABS-CBN Njuz, vidi se kako dim i plamen kuljaju iz olupine aviona Lokid C-130 Herkules koji su SAD poklonile filipinskoj vojsci.

Pre svog poslednjeg, kobnog leta istim avionom Lokid C-130 Herkules iz Manule u Kagajan de Oro je doputovao general Romeo Brauner Junior sa suprugom i troje dece da bi od danas pruzeo dužnost komandanta vojne oblasti.

Prema tvrdnjama nadležnih u filipinskoj vojsci, avion koji se juče srušio bio je u "veoma dobrom stanju" i sledio je sve operativne protokole tokom leta, pa će istraga morati da pruži konačni odgovor na pitanje šta je tačno izazvalo nesreću aviona Lokid C-130 Herkules.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.