VLADA PREDLAŽE ČETIRI RADNA DANA UMESTO PET: Treći slobodan dan oporavio bi ekonomiju Japana!
Posao/ilustracija, Foto: Profimedia

novi predlog

VLADA PREDLAŽE ČETIRI RADNA DANA UMESTO PET: Treći slobodan dan oporavio bi ekonomiju Japana!

Treći slobodan dan u nedelji mogao bi da omogući ljudima da izlaze i troše više novca, što je plus za ekonomiju koja se još bori sa posledicama pandemije

Objavljeno: 10:05h

Vlada Japana preporučila je posle epidemije koronavirusa kompanijama da skrate svoja radna vremena, tako da njihovi zaposleni dolaze na posao četiri, a ne pet dana u nedelji.

Vlada želi da popravi ravnotežu između posla i privatnog života u zemlji dopuštajući radnicima da dobiju dug vikend.

Pandemija koronavirusa naterala je japanske kompanije da olabave svoju rigidnu poslovnu praksu, piše DW, a mnogi poslodavci su odlučili da radnicima omoguće da rade od kuće.

Vlada Japana je u svojim preporukama istakla kako će četvorodnevna radna nedelja radnicima omogućiti da više vremena provode u podizanju porodica ili brizi o starijoj rodbini, što je posebno važan aspekt s obzirom na brzo starenje stanovništva zemlje.

Treći slobodan dan u nedelji mogao bi da omogući ljudima da izlaze i troše više novca, što je plus za ekonomiju koja se još bori sa posledicama pandemije.

Vodeće kompanije za sada se nisu javno oglašavale ovim povodom. Prema prvim rezultatima anketa po gradovima Japana, radnici zdušno pozdravljaju ovaj predlog i nadaju se da će on biti i zvanično usvojen jednom kao pravilo.

(Espreso/Objektiv.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.