DŽEF BEZOS SUTRA PREDAJE TRON NOVOM IZVRŠNOM DIREKTORU: Kako će ga Amazon nagraditi kad postane CEO?
Endi Džesi, Foto: Printscreen/Youtube

NAGRADA

DŽEF BEZOS SUTRA PREDAJE TRON NOVOM IZVRŠNOM DIREKTORU: Kako će ga Amazon nagraditi kad postane CEO?

Godišnja srednja zarada u Amazonu iznosila je prošle godine 29.007 dolara za zaposlene sa punim radnim vremenom

Objavljeno:

Amazon planira da dodeli novom izvršnom direktoru Endiju Džesiju, koji bi tron od Džefa Bezosa trebalo da preuzme sutra, više od 200 miliona dolara u dodatnim akcijama, koje će biti isplaćene tokom narednih 10 godina.

Kompanija za e-trgovinu će zabeležiti grant od 61.000 akcija 5. jula, navodi se u izveštaju. To je datum kada će Bezos zvanično odstupiti sa funkcije CEO-a Amazona, kojeg je osnovao na isti datum 1994. godine.

Od zatvaranja u petak, te akcije vrede oko 214 miliona dolara. Tačna vrednost nagrade zavisiće od načina trgovanja akcijama kada se isplate u narednim godinama, ohrabrujući Džesija da dodatno razvije kompaniju koja danas vredi 1,77 biliona dolara.

Osnovna plata Endija Džesija iznosi 175.000 američkih dolara. Povrh toga, on ima 45,3 miliona dolara prethodno dodeljene akcije koja se ove godine odobrava, a 2020. godine imao je benefit od 41,5 miliona dolara.

Godišnja srednja zarada u Amazonu iznosila je prošle godine 29.007 dolara za zaposlene sa punim radnim vremenom, zaposlene na određeno i part-time vreme, isključujući Bezosa, čija je osnovna plata bila 81.840 dolara. Preveliki ulog osnivača u Amazonu učinio ga je najbogatijom osobom na svetu.

Bonus video:

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!
01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Telegraf Biznis)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media