KIM I MUN RAZMENILI PISMA UOČI SAMITA KOREJE I SAD: Nije poznato šta je odgovorio lider Severne Koreje
Mun Džae In, Kim Džong Un, Foto: Profimedia

prepiska

KIM I MUN RAZMENILI PISMA UOČI SAMITA KOREJE I SAD: Nije poznato šta je odgovorio lider Severne Koreje

Južnokorejski predsednik je uputio pismo Kimu u nastojanju da istraži načine za održavanje samita

Objavljeno:

Južnokorejski predsednik Mun Džae in razmenio je pisma sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom s ciljem da istraži mogućnost za održavanje samita između Seula i Pjongjanga.

Mun je to uradio uoči svog sastanka sa američkim predsednikom Džozefom Bajdenom koji je održan u maju, piše južnokorejski list "Džong Ang Ilbo".

Mun se tada nadao da će sastanak sa Bajdenom iskoristiti kao priliku za oživljavanje zastoja u pregovorima sa Kimom i da će podstaći Vašington da hitnije reši ovo pitanje.

Južnokorejski predsednik je uputio pismo Kimu u nastojanju da istraži načine za održavanje samita, pa čak i za održavanje onlajn samita ako bude moguće, kao što je to javno predložio u januaru, s obzirom na pandemiju korona virusa, navodi taj list pozivajući se na anoniman diplomatski izvor.

Međutim, nije rečeno kako je Kim odgovorio.

Munova kancelarija nije odmah odgovorila na zahteve za komentarom.

- Koliko sam razumeo, dvojica lidera razmenila su pisma uoči samita između Južne Koreje i Sjedinjenih Država - citiran je taj izvor.

Mun i Bajden su izrazili spremnost da stupe u kontakt sa Severnom Korejom nakon majskog sastanka. Ali Bajden nije pokazao nameru da ublaži sankcije, u skladu sa dugogodišnjim zahtevom Pjongjanga.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.