AMERIČKA VOJSKA OTIŠLA NAKON 20 GODINA ALI STEJT DEPARTMENT PORUČUJE: "Ne nameravamo da napustimo Avganistan"!
Američka vojska, Foto: EPA/Sgt David Hicks Handout

POVLAČENJE TRUPA

AMERIČKA VOJSKA OTIŠLA NAKON 20 GODINA ALI STEJT DEPARTMENT PORUČUJE: "Ne nameravamo da napustimo Avganistan"!

On je napomenuo da su planovi američke administracije da održi kontinuirano partnerstvo sa avganistanskom vladom i sa narodom Avganistanima

Objavljeno:

Poslednje američke snage otišle su iz vazduhoplovne baze Bagram u Avganistanu, u poslednjih 20 godina epicentru rata protiv talibana i al-Kaide (zabranjene u Rusiji), prenosi "Gardijan". Međutim, portparol američkog Stejt departmenta Ned Prajs poručuje da apsolutno nije istina da SAD nameravaju da napuste Avganistan uprkos povlačenju trupa iz te zemlje.

"Svi američki vojnici i članovi NATO snaga napustili su vazduhoplovnu bazu Bagram", naveo je visoko pozicionirani američki bezbednosni zvaničnik, koji je tražio da ostane anoniman, a prenosi AP.

„Da, povlačimo naše vojne snage, ali nameravamo da održimo diplomatsko prisustvo u Kabulu“, rekao je Prajs na konferenciji za novinare, prenosi Rojters.

On je napomenuo da su planovi američke administracije da održi kontinuirano partnerstvo sa avganistanskom vladom i sa narodom Avganistanima.

„Apsolutno ne nameravamo da napustimo Avganistan“, naglasio je američki zvaničnik.

I predsednik SAD Džozef Bajden je prošlog petka, tokom sastanka sa predsednikom Avganistana Mohamadom Ašrafom Ganijem u Beloj kući, poručio da podrška SAD Avganistanu neće prestati kada se završi američko vojno povlačenje.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Sputnjik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.